ANTIIMBATRANIRE

INGRIJIREA PIELII


Ceea ce veti citi mai jos puteti sa considerati a fi o serie de sfaturi, arhicunoscute in fapt. Aceste solutii si atentionari sunt menite sa ne indrume spre o ameliorare si o atenuare a efectului de imbatranire a pielii:

1. protejeaza pielea
Avand in vedere ca pilea fetii este cea mai subtire si cu cat este mai batrana, cu atat poate avea mai mare nevoie de protectie suplimentara si de hidratare, mai ales in lunile reci ale anului, se impune utilizarea constanta a cremelor hidratante. Sunt de evitat lotiunile tonifiante agresive in perioadele reci. 

2. beta-carotenul
Beta-carotenul care este de fapt un puternic antioxidant natural, cu efect aniimbatranire este un pigment care se gaseste in legume si in fructele proaspete colorate in galben si rosu, pe care corpul le transforma in vitamina A, generatoare de noi celule. Asigura-ti doza necesara de caise, piersici, nectarine, cartofi dulci, morocovi si verdeturi.

3. cauta seleniul
Pestele, carnea rosie, puiul, cerealele si ouale contin seleniu, un antioxidant care actioneaza impreuna cu vitamina E impotriva agentilor poluanti, combatand imbatranirea pielii si cancerul.
Seleniul se gaseste in cantitati mari in nuci, seminte diverse si avocado.

4. incepe din timp
Pentru a nu ajunge in situatia de efect maxim, este mai bine sa incepeti folosirea cremelor antiimbatranire imediat ce ajungeti la varsta de 30-40 de ani.

5. fara grimase
Utilizarea frecventa a grimaselor sau adoptand preponderent o anumita expresie faciala, favorizeaza aparitia liniilor si ridurilor dintre sprancene si ochi. Doar daca ajungi sa constientizezi expresia fetei, vei reusi sa impiedici aparitia ridurilor, mai ales in plin soare.

6. netezirea ridurilor fine
Dupa varsta de 25 de ani, pentru a preveni imbatranirea tenului si a te asigura ca pielea delicata din jurul ochilor ramane intinsa, aplica o crema pentru ochi deasupra si dedesubtul zonei ochilor, atat dimineata cat si seara.

7. hraneste o piele fara riduri
Daca vrei sa ai o piele la fel de fina cum este cea de pe rosii, include-le in alimentatie. Rosiile sunt bogate intr-un antioxidant benefic pentru piele, despre care se crede ca reduce si riscul de cancer.

8. strugurii te fac mai frumoasa
Strugurii rosii contin un antioxidant si agent anticancerigen ce contribuie la eliminarea efectelor negative cauzate de expunerea la soare si la poluare, permitand pielii sa se ajute singura in procesul de vindecare a leziunilor.

9. evita soarele puternic
Majoritatea proceselor de imbatranire se datoreaza efectului expunerii exagerate la soare, asa incat pentru ca pielea ta sa ramana tanara trebuie sa eviti expunerea la razele puternice ale soarelui.

10. pasigurarea unui somn linistit si suficient

Somnul este cea mai buna cale de reducere a semnelor batranetii, permitand pielii sa se regenereze peste noapte. Asigura-ti toate conditiile necesare pentru a beneficia de un somn profund.

11. renunta la fumat
La fumatori, pielea pare bolnavicioasa din cauza slabei circulatii, iar operatia fumatului in sine cauzeaza aparitia ridurilor in jurul gurii.

12. tamaia impotrivia imbatranirii pielii
Fumul de tamaie are efecte antiimbatranire dand pielii fermitate si suplete si formand o bariera protectoare impotriva leziunilor si stresului.

13. lupta impotriva petelor care apar odata cu inaintarea in varsta

Pigmentarea pielii, precum pistruii si petele de varsta, poate fi combatuta, conform ultimelor descoperiri realizate de specialisti cu acid kojic, acid ce a fost descoperit in Japonia, in anul 1989; acidul kojic este un derivat din ciuperci. Acesta produs este delicat cu pielea si reda acestia aspectul natural, impiedicand formarea petelor inestetice. Vitamina A si extractul de dude sunt de asemenea alte ingrediente care au proprietati de uniformizare a pigmentilor.

14. bea multe lichide
Sanatatea pielii depinde in mare masura de o hidratare adecvata, iar pielea este primul organ care se dezhidrateaza daca nu bei suficiente lichide, ducand la aparitia ridurilor si pierzandu-si femritatea.
Cantitatea optima de lichide este de 2,5 litri/zi.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice