BRONZ FARA SOARE

DESPRE LOTIUNILE AUTOBRONZANTE


Avand in vedere ca am intrat in sezonul cald mai devreme decat ne-am fi asteptat, a venit timpul sa ne bronzam. Acestea fiind spuse, haideti sa vedem cum putem obtine un bronz fara soare si mai ales cum putem obtine o bronzare frumoasa, uniforma.

1. Mai intai pregateste-te
Lotiunile autobronzante contin o substanta chimica DHA (dihidroxiacetona), o monozaharida incolora care :bronzeaza" stratul epidermic extern, asa ca e preferabil s-o aplici bine si uniform de prima data, decat sa incerci ulterior sa corectezi greselile bronzului. Urmeaza o tehnica in trei pasi: exfoliaza, hidrateaza, aplica bronzul.

2. Un bronz uniform
Evita autobronzarea in exces sau in dungi, exfoliind portiunea respectiva de piele cu o crema abraziva pentru a indeparta celulele moarte si a reduce imperfectiunile;

3. Nu te bronza pe palme!
Preintampina ingalbenirea palmelor aplicand pe ele mai intai putinas lotiune pentru par pe baza de silicon, ceea ce preintampina absorbirea pigmentului de bron in piele;

4. Pielea inchisa la culoare se poate intuneca de tot
Pielea mai inchisa la culoare din jurul genunchilor, a coatelor si a gleznelor absoarbe mai multa culoare din bronz, ceea ce poate duce la aparitia unor pete intunecate. In zonele respective, in loc de a aplica autobronzantul in stare pura, amesteca-l in prealabil cu o crema hidratanta.

5. Simuleaza fara gres
Atunci cand alegi o lotiune autobronzanta, cauta una care contine eritruloza, cu efect de intensificare a actiunii. Combinatia dintre DHA si eritruloza ajuta la aplicarea unui bronz uniform, fara dungi, de durata, fara a provoca deshidratarea pielii.

6. Exfoliaza-ti pielea zilnic
Pregateste-ti pielea exfoliind-o zilnic timp de trei sau patru zile inainte de a aplica produsul de autobronzare si folosind din plin creme hidratante dupa exfoliere, pentru a inmuia si a o hidrata si pentru a preintampina aplicarea bronzului in straturi inegale.

7. Bronzeaza-te frumos
Aplica autobronzantul cu multa rabdare daca vrei sa capete un aspect perfect, nestratificat, natural. In loc sa-l aplici pe tot odata, intinde autobronzantul in strat subtire si consolideaza culoarea printr-o a doua aplicare facuta dupa cateva zile.

8. Ca si cum ai sta la soare
Cabinele moderne cu dispozitive de pulverizare a autobronzantului iti vor conferi un bronz uniform, cu o solutie bronzanta pe baza de aloe, fara ca trupul tau sa fie vazut de fapt soarele. Efectul unei aplicari dureaza cam o saptamana si poti alege o gama larga de nuante de bronz. O idee buna pentru a evita sa treci de la un ten bronzat la o paloare de iarna este sa investesti banii intr-o serie de sedinte - una pe saptamana si asa iti vei mentine aspectul bronzat cel putin cateva luni.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice