CUM SCAPAM DE PISTRUI SAU PETE?

AVETI PIELEA PISTRUIATA SAU PATATA?


Pistruii sau efelidele nu reprezinta o boala sau simptomul unei boli , ci constituie o problema pentru cei ce le au, desi cei ce nu le au le gasesc uneori pline de farmec.
Prezenta efelidelor are un caracter aparte, familial si ereditar, fiind datorate unor tulburari congenitale.
Asadar, incepand cu varsta de 5 ani la copiii si adolescentii blonzi si roscati, mai rar la persoanele brunete, pot aparea uneori si la persoanele anemice, limfatice.
Se prezinta ca pete mici rotunde, de culoare bruna sau mai deschisa, de marimi variabile. Aparitia lor este favorizata de lumina soarelui, indeosebi primavara si vara.

Tratamente eficace

Tratamentul lor prin medicamentatie are mai mult un caractger cosmetic, ajutat de o alimentatie cu cruditati, fructe proaspete, continand cantitati mari de vitamina C.
Aplicarea de masuri preventive este absolut necesara, ele constituind in purtarea de palarii cu boruri mari si aplicarea de creme sau lotiuni continand substante protectgoare si substante care albesc fata.

Tratamentul propriu zis implica, aplicarea seara a unor masti continand iaurt, lapte acidulat, suc de lamaie sau drojdie de bere, in amestec cu apa oxigenata. Dimineata obrazul va fi spalat cu apa in care am adaugat o lingurita de otet la un litru de apa, aplicand apoi o crema ecran.
In aplicarea tratamentului trebuie tinut seama de natura tenului si de snsibilitatea acestuia. De aceea nu trebuie inceput un tratament inainte de a avea avizul medicului.
Cremele sau lotiunile pentru albire nu se4 vor aplica in jurul ochilor.
Tenurilor uscate le sunt indicate cremele, iar celor grase, lotiunile.
Un rezultat bun se poate obtine prin "peeling", realizandu-se o descuamare a pielii. Trebuie insa luat in considerare faptul ca pistruii reapar odata cu expunerea la soare mai puternic, de unde necesitatea masurilor preventive si folosirea cremelor si lotiunilor protectoare.

Masti contra pistruilor si petelor

1. Perborat de sodiu 5 g, acid citric 1 g, caolin 10 g, apa 60 ml;
2. perboat de sodiu 10 g, faina de grau 40 g, apa cu suc de lamaie 60 ml;
3. apa oxigenata 1 lingura, amoniac jumatate de lingurita, talc 2 linguri;
4. branza de vaci 2 linguri, galbenus de oua - o bucata, apa oxigenata o lingurita;
5. smantana 2 lingurite, suc de lamaie o lingurita, o lingurita lotiune pentru ten uscat;
6. drojdie de bere 20 g, tarate de grau o lingura, suc de lamaie 3 linguri;

Produse naturale contra pistruilor si petelor

1. Fragii. Sub forma de masca, au un efect pozitiv in decolorarea pistruilor.
2. Ghiocelul. Se foloseste sub forma de suc.
3. Mesteacanul alb. Din 200 g foi de mesteacan la un litru apa se prepara o infuzie cu care se maseaza obrazul.
4. Papadia. Infuzie, preparata din 30 g flori la un litru de apa, se foloseste pentru lotionarea fetei, dimineata si seara.
5. Patrunjelul. Frunzele de patrunjel se macereaza 24 de ore in apa sau se face o infuzie (o lingurita de patrunjel la 250 ml apa). Indicat pentru atenuarea petelor din timpul graviditatii.
6. Vita de vie.Infuzie 5g %, indicata pentru tenurile patate.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice