INGRIJIRE CORPORALA

MASTI DE CORP


Iata cateva sfaturi legate de mastile de corp in special si de ingrijirea corporala in general.

Cum sa fii mai supla utilizand argila
Produsele pe baza de argila sunt optiuni excelente de ingrijire la domiciliu cu scopul de a pierde cativa centimetri din circumferinta, deoarece ajuta la eliminarea lichidelor acumulate in exces sub piele, mai ales daca sunt folosite impreuna cu bandaje care preseaza celulele. Cu cat sunt mai bune proprietatile de absorbtie ale argilei, cu atat mai multi centimetri se vor pierde.

Revitalizeaza-te cu trandafiri
Fa-ti o masca revitalizanta din trandafiri si lamai verzi, amestecand apa de trandafiri si sucul de lamaie cu putina glicerina si foloseste lotiunea pe piele uscata dupa baie. Tine-o in frigider daca vrei s-o pastrezi pentru mai multe zile.

Fara sa-ti ingrase piele
Creaza-ti o masca de corp hidratanta si revitalizanta care sa nu-ti ingrase pielea, folosind alune de padure si ulei de masline. Prin aplicarea acesteia, pielea ta se va simti extraordinar, fara ca portiunile epidermice grase sa se ingrase si mai tare. Aplica numai atat cat este nevoie pentru a se absorbi cat se poate de bine.

Ca la Marea Moarta
Sarurile de la Marea Moarta au un efect extraordinar pentru a reda sanatatea pielii si pentru a stimula circulatia sangelui. Pentru rezultate optime, intinde-te in cada si maseaza-ti usor pielea pentru a absorbi bogatia sarurilor marine.

Impachetari in stil propriu
Cea mai simpla forma de impachetare o reprezinta amestecul de argila cu sare, care are proprietati intens absorbante. Incalzeste niste apa, adauga ingredientele respective, apoi inmoaie niste fasii de panza in care sa te impachetezi. Poti adauga plante precum petale de trandafiri, musetel sau ghimbir pudra, daca este cazul.

Stimuleaza-ti circulatia
Daca folosesti o masca corporala, infasoara strans portiunile problematice folosind fasii de plastic sau bandaje, care pot stimula circulatia sangvina pentru ca strang pielea si ajuta astfel la eliberarea toxinelor.

Foloseste namolul marin
Namolul marin este cel mai bun produs detoxifiant, care ajuta la eliberarea toxinelor din piele si la intensificarea circulatiei in zonele cu problemel. Pentru a obtine rezultate optime, foloseste bandaje sau prosoape pentru a presa namolul pe piele.

Spala-te inainte de a folosi masca de corp
Daca-ti aplici o masca sau impachetari la domiciliu, fa inainte o baie calda sau un dus pentru a-ti deschide porii si a face tratamentul mai eficace in ceea ce priveste eliminarea toxinelor. Procedeaza la fel si inainte de a merge la un salon de spa.

Nu consuma cafea
Daca vrei sa faci impachetari, evita cofeina, mancarurile prajite, zaharul si bauturile acidulate cu o zi inainte si dupa tratament, pentru ca acesta sa fie cat mai eficient. Toate acestea pot spori cantitatea de toxine, reducand efectul benefic al tratamentului corporal.

Opteaza pentru o relaxare totala
Nu uita sa te asiguri ca-ti poti acorda un interval de relaxare dupa un tratament corporal, deoarece s-ar putea sa te simti somnoroasa, ametita sau slabita. Asculta muzica preferata, citeste o carte sau bea o ceasca de ceai. Faptul de a-ti permite sa te eliberezi de stres va intensifica efectele tratamentului.

Fierbinte si rece
Temperatura apei de baie poate fi folosita in mod terapeutic, dar s-ar putea sa nu ai parte de tratamentul de relaxare pe care ti-l doresti. Baile reci reduc aspectul de piele umflata prin contractia vaselor de sange, in timp ce baile fierbinti elimina tensiunea musculara si inlatura toxinele acumulate in corp.

Hidrateaza-te intens
Bea multa apa inaintea, in timpul aplicarii mastii corporale si dupa aceea, pentru a ajuta la eliminarea toxinelor si pentru a stimula sistemul limfatic, lucru foarte important pentru tratamentele de detoxifiere, care sunt foarte deshidratante.

Tratament corporal intr-un mediu bine incalzit
Alege o camera bine incalzita pentru aplicarea mastilor si tratamentelor corporale, astfel incat amestecul sa se mentina cald mai mult timo si sa nu se usuce. Incaperile calde iti stimuleaza circulatia, ceea ce aduce sangele la suprafata pielii si face ca masca sa fie cat mai eficienta.

Odihneste-te
Timp de 24 de ore dupa ce ai urmat un tratament corporal sau ai facut impachetari, evita sa faci exercitii fizice sau orice fel de activitate care te poate face sa transpiri, deoarece transpiratia poate perturba procesul in desfasurare al eliminarii toxinelor. Fa exercitii usoare daca vrei, dar ai grija sa nu exagerezi.

Potenteaza la maximum efectele mastii
Pentru a intensifica efectele unei masti corporale detoxifiante, fa dupa aplicare o baie rece sau usor incalzita, iar mai apoi, dupa doua sau trei zile, fa o baie fierbinte care iti va deschide porii si va elimina toxinele acumulate in piele.

Impacheteaza-te in cada
Pentru a evita sa-ti murdaresti baia cu argila si alte produse, stai in picioare in cada aunci cand aplici masca sau te impachetezi. Poti indeparta astfel cu usurinta ceea ce cade pe de laturi fara sa faci mizerie.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice