MASTILE PENTRU TEN, PREPARATE IN CASA

MASTI PENTRU TENUL USCAT

1. Masca de parafina se aplica cu o pensula lata, de la barbie spre tample, de la buza superioara spre urechi, de la nas spre urechi, de la mijlocul fruntii spre tample, de sub barbie pe gat, in jos. Sprancenele si pleoapele raman libere. Se aplica 2-3 straturi si se acopera fata cu o bucata de panza sau matase, pentru a mari efectul caldurii asupra pielii. Parafina poate fi folosita simpla sau amestecata cu lanolina, ceara, acid stearic, ulei de parafina, etc. Dupa 15-20 de minute, scoatem masca cu ajutorul unei lopatele, desprinzand mai intai marginile, apoi apucand masca de la barbie si tragand-o in sus. Pentru indepartarea resturilor de parafina aplicam o compresa fierbinte.

2. Masca de galbenus de ou. Se amesteca un galbenus de ou cu o lingurita de ulei de masline si o lingurita de miere de albine. Dupa 20 de minute se scoate cu apa calduta.

3. Masca de nuci. Se macina 3 miezuri de nuca, se amesteca cu 3 lingurite de smantana: se mentine 10 minute. Se aplica de 3 ori pe saptamana.

4. Masca de morocovi. La un galbenus de ou se adauga o lingurita de suc proaspat de morocvi si 20 de picaturi de ulei de masline. Dupa 30 de minute se scoate cu apa calduta.

5. Pepene galben sau banane, piersici, caise, struguri albi. Fructele se zdrobesc bine, apoi se amesteca cu smantana, in proportii egale.

6. O lingurita lapte caldut, 1 lingurita polen, un galbenus de ou. Combinatie indicata pentru tenurile ofilite.

7. Drojdie de bere 15 g, un galbenus de ou, o lingurita suc de lamaie. Combinatie indicata pentru albirea tenului uscat.

MASTI PENTRU TENUL GRAS

1. In primul rand sunt indicate mastile cu fructe (cele pe care le gasiti mai jos - masca cu capsuni, de lamaie, de gutuie, de mar.

2. Masti cu caolin. Dintre acestea amintim:
    - Caolin 80 g, carbonat de magneziu 15 g, amidon 5 g, guma tragacanta 1 g, apa;
    - Caolin 50 g, alaun 1 g, acid citric 2 g, glicerina 5 g, clorura de magneziu 1 g, apa de hamamelis;
    - Caolin 30 g, glicerina 5 g, tinctura de benzoe 5 g, ulei de lavanda 1 g, apa 60 ml;
    - Faina de orez 3 linguri, miere de albine 1 lingurita, albusul de la un ou, o rosie bine coapte;
    - Drojdie de bere 25 g, zeama de lamaie - o lingurita, o lingurita de lapte. Combinatie indicata tenurilor grase cu porii dilatati.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice