MASCA DE TEN CU TARATE DE GREU

MASTI NATURALE - MASCA DE TEN CU TARATE DE GREU

Afla cum poti sa ai un ten sanatos si luminos cu taratele de greu

Unul din leacurile vechi, folosit de femei pentru a avea un ten frumos, curat si luminos sunt mastile ce au la baza taratele de greu.

Taratele de grau au efecte deosebite asupra tenului:

- contribuie la exfoliere
- indeparteaza excesul de grasime
- elimina punctele negre

Printre efectele miraculoase ale taratelor de greu se mai numara si combaterea celulitei cu gomajul ce are in compozitie taratele greu. De asemenea, baile cu tarate de grau, mentin talpile picioarelor frumoase.

Iata cateva din efectele taratelor de greu si intrebuintarile acestui ingredient, aparent banal.

In privinta mastilor de ten, va propun urmatoarele combinatii cu tarate de grau, pentru diverse tipuri de ten:

1. Masca pentru tenul seboreic. In cazul unui ten seboreic si imbacsit, gomajul sau curatarea obrazului se poate face cu o faina cosmetica preparata din urmatorul amestec: 100 g tarite de grau cernute, o lingura amidon de porumb, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, putin borax.

2. Masca pentru tenul seboreic si patat. Tot pentru tenului seboreic se poate prepara o masca obtinuta dintr-o lingura faina de orez, o lingura amidon din porumb si suc proaspat de rosii. Se amesteca toate pana la obtinerea unei paste. Se intinde pe fata si se mentine 15-20 minute, dupa care se spala obrazul cu apa calduta.

3. Masca pentru ten gras si cu porii dilatati este realizata dintr-o lingura de tarate de grau, o lingura de suc de fragi, un albus de ou proaspat batut spuma. Dupa amestecare, cand s-a obtinut o pasta, se aplica pe fata, mentinand-o 15-20 minute. Apoi se clateste fata cu apa calduta.

4. Masca pentru un ten plat formata din o lingura de tarate de grau, o bucatica cat o jumatate de nuca de drojdie de bere si zeama de lamaie face minuni. Se amesteca ingredientele pana la obtinerea unei paste de consistenta unei smantani. Aceasta de intinde pe obraz si se mentine 10-15 minute, spaland apoi fata cu apa de izvor calduta. Aceasta este o masca foarte buna pentru femeile cu tenul patat.

5. Masca contra pistruilor. Cerealele sunt ingrediente necesare in mastile cosmetice contra pistruilor. O lingura faina de secara, o lingurita tarate de orz si suc de patrunjel se amesteca pana se obtine o pasta. Aceasta se aplica pe fata si se mentine 15 minute, clatindu-se apoi obrazul cu apa rece.

6. Masca pentru curatirea tenului. Pentru a curati, tonifia si albi pielea mainilor si chiar a picioarelor se pot freca acestea cu malai, tarate de grau sau gris umezit in infuzie de menta sau in infuzie de salvie. Apoi mainile se pot spala cu un amestec din apa cu amidon din porumb si clati la sfarsit cu apa de izvor. Prin acest procedeu pielea mainilor isi mentine sanatatea si frumusetea.

7. Masca pentru ten congestionat si obosit: 2 linguri amidon din porumb, o lingura smantana, infuzie de musetel. Se amesteca pana la formarea unei paste de consistenta smantanii, care se aplica pe fata si se mentine 15 minute. Fata se spala apoi cu infuzie de musetel.

8. Masca pentru tenul uscat. Masca pentru ten uscat si lipsit de prospetime o lingura amidon din porumb, o lingura lapte proaspat, un galbenus de ou proaspat. Aceasta masca se mentine pe fata 15-20 minute, dupa care se spala obrazul cu lapte sau infuzie de musetel.


Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice