UTILIZAREA MUSETELULUI IN CURATIREA TENULUI

Curatarea tenului cu musetel


Probabil ca multe dintre dumneavoastra stiu despre beneficiile musestelului asupra sanatatii. De la utilizarea interna, sub forma de ceaiuri, la creme, infuzii si alte preparate pentru uz extern, musetelul este o binefacere pe care nu trebuie s-o ratam.

Avand in vedere ca suntem in senzonul in care e bine sa ne aprovizionam cu musetel pentru iarna, va propun astazi o metoda simpla de curatare a tenului, utilizand infuzia de musetel.

Luati cca. 50 de grame de musetel si-l adaugati in 2 litri de apa fierbinte (clocotita). Lasati sa se odihneasca cca. 4-5 minute.

Inainte de curatarea tenului, spalati-va si curatati-va bine fata. Puneti infuzia de musetel intr-un lighenas peste care va asezati cu fata (la o distanta care sa nu va arda) si apoi, va puneti peste cap un prosop mare curat.

Stati in aburii de musetel 10-15 minute. Apoi cu un tampon cu demachiant va curatiti bine tenul. Aplicati o crema hidratanta si linistitoare. Cand ma gandesc la crema linistitoare ma gandesc la cremele fara actiune antirid sau alte asemenea actiuni.

Acest tratament este folositor pentru tenurile uscate, seboreice, palide si iritate. 

Principalii componenti identificati in florile de musetel sunt: glucide, lipide, uleiurile volatile (0,5 %), glucozidele, aminoacizi, colina, steroli si mucilagii. In florile de musetel au mai fost identificate urmatoarele substante: sesquiterpene, cumarine, acizi grasi, acizi fenolici, si vitamine (acid ascorbic (30 mg/ 100 g), tiamina (1,0 mg/ 100 g), niacina, acid nicotinic).

Nu uitati sa mergeti in piata si sa va cumparati musetel pentru iarna.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice