DESPRE PARFUMURI SI MIRESME

Miresme, miresme, sa ne invaluim in mieresme. Parfumuri si miresme pentru toate mijloacele de transport


Invaluita in miresme
Ideea de a te parfuma in exces poate fi enervanta pentru altii, mai ales pentru cei care stau foarte aproape de tine in mijloacele de transport in comun sau la locul de munca. Pentru a te asigura ca te parfumezi delicat, incantator, dar nicidecum in exces, pulverizeaza parfumul in aer si mergi in urma lui - se va lasa usor pe parul si pe hainele tale.

Cu flaconul la purtator
Cumpara-ti un flacon mic si toarna in el putin parfum din recipientul original daca vrei sa-l porti peste tot cu tine in geanta sau achizitioneaza-ti varianta mai mica de calatorie. Daca iti iei tot recipientul cu tine si il expui la lumina sau caldura, parfumul si-ar putea pierde mirosul prematur.

Tine parfumul in cutie
Pastrarea parfumurilor in cutie le fereste de lumina, care poate produce transformari chimice in compozitia acestora. Este un mijloc de protectie care le ajuta sa reziste mai mult.

Fii atenta la culoare
Arunca-ti parfumul daca si-a schimbat culoarea sau daca incepe sa miroasa altfel, deoarece acestea sunt semne ale transformarilor ireversibile care s-au produs in recipient, ducand la compusi care pot provoca si reactii alergice.

Lasa-te influentata de miresme
Parfumurile si mirosurile iti pot modifica dispozitia. Pentru a te binedispune, apeleaza la arome de citrice si vanilie, iar pentru serile romantice nu uita de mosc sau de trandafir.

Ziua foloseste arome florale sau fructate
In mod obisnuit aromele florale sau cele fructate sunt facute pentru a fi folosite ziua, cand obisnuiesti sa te parfumezi. Primele sunt feminine prin esenta si usor de potrivit, variind de la notele unive la buchetele de mirosuri care combina trandafirul, crinul, freziile si violetele. Aromele de citrice sunt poregnante, racoritoare su usor de identificat.

Nu testa mai mult de patru parfumuri o data
Nu incerca sa mirosi mai mult de patru parfumuri unul dupa altul, oricat de tentata ai fi atunci cand te afli intr-un magazin de parfumuru. De la un punct incolo, nu vei mai fi capabila sa faci diferenta, cu singura precizare ca iti poti redresa "nasul" mirosind putina cafea.

O cascada de parfumuri
Familia aromelor racoritoare include note acvative care sunt adesea utile pentru a intensifica mirosurile florale, pe cele orientale sau lemnoase. Daca iti place jmirosul proaspat specific intinderilor marine, aceste miresme sunt potrivie pentru tine.

Nu pulveriza pe matase
Desi este minunat sa ai mireasma impregnata pe haine, evita sa pulverizezi parfumul direct pe tesatura. Multe materiale, indeosebi matasea, vor ramane patate iremediabil.

Racoarea face regula
Prelungeste termenul de pastrare al parfumului, tinandu-l la frigider. Asta ii va prezerva parfumului elementele componente.

Miresmele exotice
Esentele pregnante de mosc, cele lemnoase si de ambra stau la baza parfumurilor seducatoare cu tenta orientala. Acestea sunt mai puternice si mai persistente, ceea ce face sa fie mai potrivite pentru seara.

Cum sa-ti educi mirosul pentru parfumuri noi
Cand incerci un parfum nou, asteapta cam cinci ore pentru ca el sa-si dezvolte mirosul pe pielea ta - in felul acesta vei mirosi mai intai esentele de varf, apoi pe cele mijlocii la doua ore diferenta si in final le vei mirosi pe cele de baza ale parfumului.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice