INGRIJIREA PARULUI

TUNSOAREA POTRIVITA



a. Fa-ti un breton
Fetele in forma de inima sunt ideale pentru tunsorile cu breton - acestea isi vor micsora fruntea si iti vor scoate in evidenta maxilarele. Si paqrul ridicat in varful capului este potrivit, dar ai grija la parul lung si drept sau la cararea pe mijloc, fiecare dintre aceste solutii putand alungi fata.

b. Mergi la stilist
Sfatul numarul unu pentru o coafura perfecta este o tunosare potrivita. Aceasta poate fi destul de costisitoare, dar iti vei recupera banii pe care ii dai unui stilist profesionist deoarece vei avea nevoie de mai putine produse pentru a-ti aranja parul dupa ce pleci de la salon. Stilul bine definit il va pastra de asemenea forma pentru mai mult timp.

c. Tunsoare in trepte pentru o fata patrata
Daca ai fata de forma patrata, evita lungimea uniforma, bobul sau tunsorile scurte care iti vor accentua linia maxilarului. Opteaza, dimpotriva, pentru tunsorile in trepte la nivelul fetei, pentru a contracara unghiurile aspre si a-ti pune in evidenta ochii si fruntea.

d. Fata ovala are libertate la tunsori
Fetele de forma ovala sunt cele mai adaptabile la diferite stiluri de tunsori. Cel mai bine li se potriveste insa tunsoarea in trepte, lungi sau scurte, care incadreaza structura osoasa naturala fara a lungi barbia sau fata ca atare. Persoanele cu fata de forma ovala ar trebui sa evite tunsorile drepte sau prea scurte.

e. creaza volum in jurul fetei
Cine are fata rotunda ar trebui sa evite bretoanele si stilurile de tunsoare cu par foarte scurt sau tras lateral de pe fata. Foarte potrivita este tunsoarea care imbraca fata de jur-imprejur, dar si cea in trepte, din cauza impresie suplimentare de volum.

f. evita forma triunghiulara
Daca-ti alegi sa creasca de la mediu spre lung, te poti trezi ca greutatea lui face ca partea de sus sa se lipeasca de cap, iar varfurile sa para mai bogate - creand orobila forma triunghiulara dinspre varful capului spre umeri. Asta nu avantajeaza pe nimeni, asa ca ai grija sa ajustezi forma parului pe masura ce creste, pentru a gasi stilul cel mai potrivit pentru parul lung.

g. Parul subtire se tunde mai des
Parul foarte fin nu ar trebui sa treaca de umeri, deoarece va parea si mai sbtire , mai degradat - daca este blond, s-ar putea sa para chiar transparent. Tunsoarea in scari si cea dreapta sunt potrivite, dar ai grija sa aduci mai mult par pe laterale, acolo unde firul este in general foarte subtire - un breton si acoperirea marginilor fetei ar fi de ajutor pentru a remedia problema.

h. Tunsoarea generala in scari
Daca-ti tunzi parul in scari, nu doar in fata, ii vei spori impresia de volum, facandu-l sa para mai lung decat este, in realitate fara sa fie nevoie sa-l stilizezi in exces.

i. Profita de beneficiile bretonului
Daca vrei o schimbare de stil fara sa tai prea mult din par, fa-ti breton. Iti va schimba infatisarea in mod spactaculos. Bretoanele in scari sunt mai naturale si mai usor de intretinut decqat cele drepte, in stil Cleropatra, care iti da o infatisare mai severa.

j. Cand sa te tunzi mai scurt
Fizionomiile si piele in curs de imbatranire arata mai bine cand sunt incadrate de tunsori mai scurte si mai aerisite. Asta din cauza ca parul lung poate alungi fata, accentuand ridurile. De asemenea, cu cat parul tau este mai scurt, cu atat va avea mai mult volum. 


Ai grija de tine!

INGRIJIREA TENULUI

CUM NE DEMACHIEM?


In primul rand, cel mai important aspect pe care trebuie sa-l avem in vedere este acela de a ne spala pe maini bine.

Demachierea este bine sa se inceapa cu demachierea buzelor, daca acestea au fost fardate, cu un tampon de vata inmuiat in lapte demachiant, prin miscari circulare.

Urmeaza ochii care, daca sunt machiati puternic, se demachiaza cu crema, cu multa vaselina. Tamponul de vata cu care ne stergem este bine sa fie umezit cu apa, indepartand mai intai rimelul de pe gene si apoi cu alte tampoane de vata vom sterge usor, prin miscari circulare, pleoapele.

Pentru o curatire cat mai profunda, crema sau laptele demachiant se intinde uniform pe fata si gat, prin miscari usoare de jos in sus pe obraz si prin miscari de du-te - vino pe gat.
Se efectueaza un usor masaj pentru a permite incorporarea murdariei in crema si se asteapta cateva minute, dupa care indepartam demachiantul cu un tampon de vata inmuiat in putina apa.

O curatire mai profunda a obrazului se recomanda sa fie facuta in cabinetele cosmetice, unde se efectueaza urmatoarele procedee cosmetice:
- demacherea
- vaporizarea
- gomajul
- dezincrustarea electrica.
Vaporizarea contribuie, prin transpiratia pe care o provoaca, la eliminarea toxinelor si la indepartarea impuritatilor de pe piele.

CE ESTE GOMAJUL?


Gomajul este un procedeu de curatire profunda a pielii si este indicat in special in cazul tenurilor grase asfixice, presarate cu puncte ngre, a caror culoare devine cenusie, datorita celulelor moarte neeliminate de la suprafata pielii.

Gomajul se efectueaza cu diferite forme de tarate cosmetice (le puteti achizitiona de la plafar).

Un exemplu: 20-30 g de flori de tei se fierb in 500 ml de apa, pana scade la jumatate. Se adauga 2-3 lingurite malai cernut. Pasta obtinuta se intinde pe obraz si se freaca in specail portiunile grase.
Se mai poate folosi o pasta continand carbonat de calciu, dar cu atentie pentru ca forma aceasta de gomaj poate irita tenul.

Gomajul elimina celulele moarte, excesul de sebuum si lasa pielea sa respire in voie. Gomajul prezinta si avantajul ca piele astfel pregatita capata o mare putere de absorbtie a componentelor nutritive continute in creme. Un gomaj puternic capata denumirea de peeling. Dealtfel peeling-ul se deosebeste de tehnca gomajului prezentat mai sus, prin aceea ca foloseste mijloace chimice pentru indepartarea stratului superficial al pielii (fapt pentru care se recomanda sa fie executat sub supraveghere medicala).

Multe dintre femei sunt obisnuite sa-si prepare singure gomajul, astfel ca sunt o multime de retete si adaptari. Evident ca pana la urma fiecare femeie isi cunoaste propria piele si isi combina si elementele necesare gomajului in functie de aceasta.

Combinatiile pentru realizarea gomajului sunt multiple: tarate de greu amestecate cu galbenus de ou si castravete sau tarate amestecate cu miere incalzita, sau tarate amestecate cu cirese sfaramate sau cu capsuni, caise sau piersici.

Pana la urma este important sa obtinem o buna curatare a tenului si sa invatam sa il ingrijim, adaptandu-ne astfel nevoilor sale, indiferent de tipul gomajului folosit.

Ai grija de tine!

ANTIIMBATRANIRE

INGRIJIREA PIELII


Ceea ce veti citi mai jos puteti sa considerati a fi o serie de sfaturi, arhicunoscute in fapt. Aceste solutii si atentionari sunt menite sa ne indrume spre o ameliorare si o atenuare a efectului de imbatranire a pielii:

1. protejeaza pielea
Avand in vedere ca pilea fetii este cea mai subtire si cu cat este mai batrana, cu atat poate avea mai mare nevoie de protectie suplimentara si de hidratare, mai ales in lunile reci ale anului, se impune utilizarea constanta a cremelor hidratante. Sunt de evitat lotiunile tonifiante agresive in perioadele reci. 

2. beta-carotenul
Beta-carotenul care este de fapt un puternic antioxidant natural, cu efect aniimbatranire este un pigment care se gaseste in legume si in fructele proaspete colorate in galben si rosu, pe care corpul le transforma in vitamina A, generatoare de noi celule. Asigura-ti doza necesara de caise, piersici, nectarine, cartofi dulci, morocovi si verdeturi.

3. cauta seleniul
Pestele, carnea rosie, puiul, cerealele si ouale contin seleniu, un antioxidant care actioneaza impreuna cu vitamina E impotriva agentilor poluanti, combatand imbatranirea pielii si cancerul.
Seleniul se gaseste in cantitati mari in nuci, seminte diverse si avocado.

4. incepe din timp
Pentru a nu ajunge in situatia de efect maxim, este mai bine sa incepeti folosirea cremelor antiimbatranire imediat ce ajungeti la varsta de 30-40 de ani.

5. fara grimase
Utilizarea frecventa a grimaselor sau adoptand preponderent o anumita expresie faciala, favorizeaza aparitia liniilor si ridurilor dintre sprancene si ochi. Doar daca ajungi sa constientizezi expresia fetei, vei reusi sa impiedici aparitia ridurilor, mai ales in plin soare.

6. netezirea ridurilor fine
Dupa varsta de 25 de ani, pentru a preveni imbatranirea tenului si a te asigura ca pielea delicata din jurul ochilor ramane intinsa, aplica o crema pentru ochi deasupra si dedesubtul zonei ochilor, atat dimineata cat si seara.

7. hraneste o piele fara riduri
Daca vrei sa ai o piele la fel de fina cum este cea de pe rosii, include-le in alimentatie. Rosiile sunt bogate intr-un antioxidant benefic pentru piele, despre care se crede ca reduce si riscul de cancer.

8. strugurii te fac mai frumoasa
Strugurii rosii contin un antioxidant si agent anticancerigen ce contribuie la eliminarea efectelor negative cauzate de expunerea la soare si la poluare, permitand pielii sa se ajute singura in procesul de vindecare a leziunilor.

9. evita soarele puternic
Majoritatea proceselor de imbatranire se datoreaza efectului expunerii exagerate la soare, asa incat pentru ca pielea ta sa ramana tanara trebuie sa eviti expunerea la razele puternice ale soarelui.

10. pasigurarea unui somn linistit si suficient

Somnul este cea mai buna cale de reducere a semnelor batranetii, permitand pielii sa se regenereze peste noapte. Asigura-ti toate conditiile necesare pentru a beneficia de un somn profund.

11. renunta la fumat
La fumatori, pielea pare bolnavicioasa din cauza slabei circulatii, iar operatia fumatului in sine cauzeaza aparitia ridurilor in jurul gurii.

12. tamaia impotrivia imbatranirii pielii
Fumul de tamaie are efecte antiimbatranire dand pielii fermitate si suplete si formand o bariera protectoare impotriva leziunilor si stresului.

13. lupta impotriva petelor care apar odata cu inaintarea in varsta

Pigmentarea pielii, precum pistruii si petele de varsta, poate fi combatuta, conform ultimelor descoperiri realizate de specialisti cu acid kojic, acid ce a fost descoperit in Japonia, in anul 1989; acidul kojic este un derivat din ciuperci. Acesta produs este delicat cu pielea si reda acestia aspectul natural, impiedicand formarea petelor inestetice. Vitamina A si extractul de dude sunt de asemenea alte ingrediente care au proprietati de uniformizare a pigmentilor.

14. bea multe lichide
Sanatatea pielii depinde in mare masura de o hidratare adecvata, iar pielea este primul organ care se dezhidrateaza daca nu bei suficiente lichide, ducand la aparitia ridurilor si pierzandu-si femritatea.
Cantitatea optima de lichide este de 2,5 litri/zi.

Ai grija de tine!

INGRIJIRE CORPORALA

MASTI DE CORP


Iata cateva sfaturi legate de mastile de corp in special si de ingrijirea corporala in general.

Cum sa fii mai supla utilizand argila
Produsele pe baza de argila sunt optiuni excelente de ingrijire la domiciliu cu scopul de a pierde cativa centimetri din circumferinta, deoarece ajuta la eliminarea lichidelor acumulate in exces sub piele, mai ales daca sunt folosite impreuna cu bandaje care preseaza celulele. Cu cat sunt mai bune proprietatile de absorbtie ale argilei, cu atat mai multi centimetri se vor pierde.

Revitalizeaza-te cu trandafiri
Fa-ti o masca revitalizanta din trandafiri si lamai verzi, amestecand apa de trandafiri si sucul de lamaie cu putina glicerina si foloseste lotiunea pe piele uscata dupa baie. Tine-o in frigider daca vrei s-o pastrezi pentru mai multe zile.

Fara sa-ti ingrase piele
Creaza-ti o masca de corp hidratanta si revitalizanta care sa nu-ti ingrase pielea, folosind alune de padure si ulei de masline. Prin aplicarea acesteia, pielea ta se va simti extraordinar, fara ca portiunile epidermice grase sa se ingrase si mai tare. Aplica numai atat cat este nevoie pentru a se absorbi cat se poate de bine.

Ca la Marea Moarta
Sarurile de la Marea Moarta au un efect extraordinar pentru a reda sanatatea pielii si pentru a stimula circulatia sangelui. Pentru rezultate optime, intinde-te in cada si maseaza-ti usor pielea pentru a absorbi bogatia sarurilor marine.

Impachetari in stil propriu
Cea mai simpla forma de impachetare o reprezinta amestecul de argila cu sare, care are proprietati intens absorbante. Incalzeste niste apa, adauga ingredientele respective, apoi inmoaie niste fasii de panza in care sa te impachetezi. Poti adauga plante precum petale de trandafiri, musetel sau ghimbir pudra, daca este cazul.

Stimuleaza-ti circulatia
Daca folosesti o masca corporala, infasoara strans portiunile problematice folosind fasii de plastic sau bandaje, care pot stimula circulatia sangvina pentru ca strang pielea si ajuta astfel la eliberarea toxinelor.

Foloseste namolul marin
Namolul marin este cel mai bun produs detoxifiant, care ajuta la eliberarea toxinelor din piele si la intensificarea circulatiei in zonele cu problemel. Pentru a obtine rezultate optime, foloseste bandaje sau prosoape pentru a presa namolul pe piele.

Spala-te inainte de a folosi masca de corp
Daca-ti aplici o masca sau impachetari la domiciliu, fa inainte o baie calda sau un dus pentru a-ti deschide porii si a face tratamentul mai eficace in ceea ce priveste eliminarea toxinelor. Procedeaza la fel si inainte de a merge la un salon de spa.

Nu consuma cafea
Daca vrei sa faci impachetari, evita cofeina, mancarurile prajite, zaharul si bauturile acidulate cu o zi inainte si dupa tratament, pentru ca acesta sa fie cat mai eficient. Toate acestea pot spori cantitatea de toxine, reducand efectul benefic al tratamentului corporal.

Opteaza pentru o relaxare totala
Nu uita sa te asiguri ca-ti poti acorda un interval de relaxare dupa un tratament corporal, deoarece s-ar putea sa te simti somnoroasa, ametita sau slabita. Asculta muzica preferata, citeste o carte sau bea o ceasca de ceai. Faptul de a-ti permite sa te eliberezi de stres va intensifica efectele tratamentului.

Fierbinte si rece
Temperatura apei de baie poate fi folosita in mod terapeutic, dar s-ar putea sa nu ai parte de tratamentul de relaxare pe care ti-l doresti. Baile reci reduc aspectul de piele umflata prin contractia vaselor de sange, in timp ce baile fierbinti elimina tensiunea musculara si inlatura toxinele acumulate in corp.

Hidrateaza-te intens
Bea multa apa inaintea, in timpul aplicarii mastii corporale si dupa aceea, pentru a ajuta la eliminarea toxinelor si pentru a stimula sistemul limfatic, lucru foarte important pentru tratamentele de detoxifiere, care sunt foarte deshidratante.

Tratament corporal intr-un mediu bine incalzit
Alege o camera bine incalzita pentru aplicarea mastilor si tratamentelor corporale, astfel incat amestecul sa se mentina cald mai mult timo si sa nu se usuce. Incaperile calde iti stimuleaza circulatia, ceea ce aduce sangele la suprafata pielii si face ca masca sa fie cat mai eficienta.

Odihneste-te
Timp de 24 de ore dupa ce ai urmat un tratament corporal sau ai facut impachetari, evita sa faci exercitii fizice sau orice fel de activitate care te poate face sa transpiri, deoarece transpiratia poate perturba procesul in desfasurare al eliminarii toxinelor. Fa exercitii usoare daca vrei, dar ai grija sa nu exagerezi.

Potenteaza la maximum efectele mastii
Pentru a intensifica efectele unei masti corporale detoxifiante, fa dupa aplicare o baie rece sau usor incalzita, iar mai apoi, dupa doua sau trei zile, fa o baie fierbinte care iti va deschide porii si va elimina toxinele acumulate in piele.

Impacheteaza-te in cada
Pentru a evita sa-ti murdaresti baia cu argila si alte produse, stai in picioare in cada aunci cand aplici masca sau te impachetezi. Poti indeparta astfel cu usurinta ceea ce cade pe de laturi fara sa faci mizerie.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice