Despre rimel

Cum folosim rimelul? Ce rimel sa alegem?


In primul rand, retineti ca este vremea straturilor subtiri de rimel. Trei sau patru straturi fine de rimel confera chipului n aspect mai atragator si mai natural decat un strat sau doua aplicate din belsug. Cand este vorba despre gene, cu cat mai subtiri sunt straturile aplicate, cu atat mai bine.

Pentru o privire mai senzuala, aplica rimelul mai ales pe genele dinspre marginile exterioare ale ohilor - asta va crea impresia ca ai ochii mai mari decat sunt in realitate si va atrage atentia asupra conturlui curbat al genelor, facand ca privirea sa para mai senzuala.


Inalta ochii, folosind mai putin rimel pe genele inferioare, astfel incat, sa obtii un efect de inaltare naturala a ochilor. Excesul de rimel pe genele inferioare iti ingusta privirea.

Pentru a aplica rimelul usor, priveste in jos intr-o oglinda si trece cu aplicatorul peste gene de la radacini spre varfuri, mai intai pe partea de deasupra lor, apoi pe cea de dedesubt. Astfe, nu vei atinge pleoapa cu rimel.

Aplica un singur strat de rimel odata si astepta sa se usuce inainte de a-l aplica pe al doilea, de care s-ar putea sa nu mai fie nevoie, astfel ca poti evita sa-ti incarci genele inutil.

Hidrateaza-ti genele inainte de a merge la culcare, aplicand pe gene, vaselina, ulei de corp pentru bebelusi sau balsam pentru gene. Acest lucru te va ajuta sa-ti pastrezi genele hidratate si va impiedica ruperea lor spre varfuri.

Arunca rimelul vechi, daca acesta are mai mult de 3-4 luni de folosire. Cumpara-ti un rimel nou!

Incalzeste-ti rimelul, daca ti se ingroasa cand mai ramane putin pe fundul recipientului. Tine rimelul sub jet de apa calda petru cateva minute pentru ca rimelul sa se subtieze.

Nu agita rimelul, nu agita periuta in interiorul recipientului, asta nu va face decat ca rimelul sa prinda aer si sa se ingroase. O simpla miscare inauntru si in afara este suficienta. Inchide-l bine cu capacul cand nu-l folosesti.

Ai grija la marimea genelor false. Fii atenta sa potrivesti lungimea genelor false inainte de aplicarea lor pentru a imita cat mai bine forma naturala a genelor tale si pentru a-ti definitiva conturul. Varfurile trebuie sa fie un pic mai lungi, pentru a obtine un efect de marire a ochilor.

Nu da rimelul cu imprumut - este cea mai frecventa cale de transmitere a unei infectii oculare precum conjunctivita.

Spala-te pe maini inainte de a aplica rimelul, pentru a reduce riscul de transmitere la ochi a bacteriilor de pe maini.

Aplica rimelul cu delicatete, pentru a avea rezultate optime. De asemenea, pentru a conferi un aspect deosebit genelor, aplica pe varfuri un strat suplimentar de rimel de culoarea prunei, cae va evidentia nuanta mai inchisa a ochilor.

Aplica rimelul pe partea de deasupra a genelor, dar si pe cea de deadesubt, pentru a le da un aspect mai bogat si mai bine definit. Acest lucru este valabim in cazul in care folosesti rimelul la machiajul de seara.

Nimic nu creeaza o impresie mai puternica decat niste ochi mari si niste gene bine rasucite. Onduleaza-le mai intai la radacina, apoi la mijloc. Ai grija ca genele sa fie curatate si asteapta cam 10 secunde sa se onduleze. Incalzeste ondulatorul folosind uscatorul de par.

Alege aplicatoare pentru rimel in spirala; foloseste un aplicator in spirala in detrimentul altuia cu perii desi, deoarece preintampina lipirea genelor si ajuta la intinderea uniforma a rimelului.

Negrul este pentru femeile oachese. In general, singurele femei ce arata bine cu rimel negru sunt cele cu parul negru si pielea mai inchisa la culoare, care fac fata contrastului puternic, pe care-l creaza culoarea neagra.

Rimel maro pentru blonde. Rimelul negru poate parea prea strident pentru cineva cu tenul si ochii deschisi la culoare. Foloseste in schimb rimel maro sau maro-deschis, pentru a-ti defini conturul ochilor fara sa te faca sa pari excentrica.
1001%20Cosmetice