INGRIJIREA PARULUI

TUNSOAREA POTRIVITA



a. Fa-ti un breton
Fetele in forma de inima sunt ideale pentru tunsorile cu breton - acestea isi vor micsora fruntea si iti vor scoate in evidenta maxilarele. Si paqrul ridicat in varful capului este potrivit, dar ai grija la parul lung si drept sau la cararea pe mijloc, fiecare dintre aceste solutii putand alungi fata.

b. Mergi la stilist
Sfatul numarul unu pentru o coafura perfecta este o tunosare potrivita. Aceasta poate fi destul de costisitoare, dar iti vei recupera banii pe care ii dai unui stilist profesionist deoarece vei avea nevoie de mai putine produse pentru a-ti aranja parul dupa ce pleci de la salon. Stilul bine definit il va pastra de asemenea forma pentru mai mult timp.

c. Tunsoare in trepte pentru o fata patrata
Daca ai fata de forma patrata, evita lungimea uniforma, bobul sau tunsorile scurte care iti vor accentua linia maxilarului. Opteaza, dimpotriva, pentru tunsorile in trepte la nivelul fetei, pentru a contracara unghiurile aspre si a-ti pune in evidenta ochii si fruntea.

d. Fata ovala are libertate la tunsori
Fetele de forma ovala sunt cele mai adaptabile la diferite stiluri de tunsori. Cel mai bine li se potriveste insa tunsoarea in trepte, lungi sau scurte, care incadreaza structura osoasa naturala fara a lungi barbia sau fata ca atare. Persoanele cu fata de forma ovala ar trebui sa evite tunsorile drepte sau prea scurte.

e. creaza volum in jurul fetei
Cine are fata rotunda ar trebui sa evite bretoanele si stilurile de tunsoare cu par foarte scurt sau tras lateral de pe fata. Foarte potrivita este tunsoarea care imbraca fata de jur-imprejur, dar si cea in trepte, din cauza impresie suplimentare de volum.

f. evita forma triunghiulara
Daca-ti alegi sa creasca de la mediu spre lung, te poti trezi ca greutatea lui face ca partea de sus sa se lipeasca de cap, iar varfurile sa para mai bogate - creand orobila forma triunghiulara dinspre varful capului spre umeri. Asta nu avantajeaza pe nimeni, asa ca ai grija sa ajustezi forma parului pe masura ce creste, pentru a gasi stilul cel mai potrivit pentru parul lung.

g. Parul subtire se tunde mai des
Parul foarte fin nu ar trebui sa treaca de umeri, deoarece va parea si mai sbtire , mai degradat - daca este blond, s-ar putea sa para chiar transparent. Tunsoarea in scari si cea dreapta sunt potrivite, dar ai grija sa aduci mai mult par pe laterale, acolo unde firul este in general foarte subtire - un breton si acoperirea marginilor fetei ar fi de ajutor pentru a remedia problema.

h. Tunsoarea generala in scari
Daca-ti tunzi parul in scari, nu doar in fata, ii vei spori impresia de volum, facandu-l sa para mai lung decat este, in realitate fara sa fie nevoie sa-l stilizezi in exces.

i. Profita de beneficiile bretonului
Daca vrei o schimbare de stil fara sa tai prea mult din par, fa-ti breton. Iti va schimba infatisarea in mod spactaculos. Bretoanele in scari sunt mai naturale si mai usor de intretinut decqat cele drepte, in stil Cleropatra, care iti da o infatisare mai severa.

j. Cand sa te tunzi mai scurt
Fizionomiile si piele in curs de imbatranire arata mai bine cand sunt incadrate de tunsori mai scurte si mai aerisite. Asta din cauza ca parul lung poate alungi fata, accentuand ridurile. De asemenea, cu cat parul tau este mai scurt, cu atat va avea mai mult volum. 


Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice