INGRIJIREA TENULUI

CUM NE DEMACHIEM?


In primul rand, cel mai important aspect pe care trebuie sa-l avem in vedere este acela de a ne spala pe maini bine.

Demachierea este bine sa se inceapa cu demachierea buzelor, daca acestea au fost fardate, cu un tampon de vata inmuiat in lapte demachiant, prin miscari circulare.

Urmeaza ochii care, daca sunt machiati puternic, se demachiaza cu crema, cu multa vaselina. Tamponul de vata cu care ne stergem este bine sa fie umezit cu apa, indepartand mai intai rimelul de pe gene si apoi cu alte tampoane de vata vom sterge usor, prin miscari circulare, pleoapele.

Pentru o curatire cat mai profunda, crema sau laptele demachiant se intinde uniform pe fata si gat, prin miscari usoare de jos in sus pe obraz si prin miscari de du-te - vino pe gat.
Se efectueaza un usor masaj pentru a permite incorporarea murdariei in crema si se asteapta cateva minute, dupa care indepartam demachiantul cu un tampon de vata inmuiat in putina apa.

O curatire mai profunda a obrazului se recomanda sa fie facuta in cabinetele cosmetice, unde se efectueaza urmatoarele procedee cosmetice:
- demacherea
- vaporizarea
- gomajul
- dezincrustarea electrica.
Vaporizarea contribuie, prin transpiratia pe care o provoaca, la eliminarea toxinelor si la indepartarea impuritatilor de pe piele.

CE ESTE GOMAJUL?


Gomajul este un procedeu de curatire profunda a pielii si este indicat in special in cazul tenurilor grase asfixice, presarate cu puncte ngre, a caror culoare devine cenusie, datorita celulelor moarte neeliminate de la suprafata pielii.

Gomajul se efectueaza cu diferite forme de tarate cosmetice (le puteti achizitiona de la plafar).

Un exemplu: 20-30 g de flori de tei se fierb in 500 ml de apa, pana scade la jumatate. Se adauga 2-3 lingurite malai cernut. Pasta obtinuta se intinde pe obraz si se freaca in specail portiunile grase.
Se mai poate folosi o pasta continand carbonat de calciu, dar cu atentie pentru ca forma aceasta de gomaj poate irita tenul.

Gomajul elimina celulele moarte, excesul de sebuum si lasa pielea sa respire in voie. Gomajul prezinta si avantajul ca piele astfel pregatita capata o mare putere de absorbtie a componentelor nutritive continute in creme. Un gomaj puternic capata denumirea de peeling. Dealtfel peeling-ul se deosebeste de tehnca gomajului prezentat mai sus, prin aceea ca foloseste mijloace chimice pentru indepartarea stratului superficial al pielii (fapt pentru care se recomanda sa fie executat sub supraveghere medicala).

Multe dintre femei sunt obisnuite sa-si prepare singure gomajul, astfel ca sunt o multime de retete si adaptari. Evident ca pana la urma fiecare femeie isi cunoaste propria piele si isi combina si elementele necesare gomajului in functie de aceasta.

Combinatiile pentru realizarea gomajului sunt multiple: tarate de greu amestecate cu galbenus de ou si castravete sau tarate amestecate cu miere incalzita, sau tarate amestecate cu cirese sfaramate sau cu capsuni, caise sau piersici.

Pana la urma este important sa obtinem o buna curatare a tenului si sa invatam sa il ingrijim, adaptandu-ne astfel nevoilor sale, indiferent de tipul gomajului folosit.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice