CUM SCAP DE MATREATA?

Afla cum poti scapa de matreata


Natural, stratul superficial al epidermei se cojeste. Uneori aceasta cojire devine anormala, formand adevarate scuame uscate, fine, de culoare cenusie sau maronie. Acesta este pitiriazusul simplu, o boala ce este insotita uneori de mancarime, alteori de roseata.

Cauzele aparitiei matretei pot fi: alimentatia, metabolismul grasimilor, tulburari digestive, anumite stari nervoase-depresive, functionarea defectuasa a glandelos sebacee. Netratarea matretei prin ntratarea seboreei, evolueaza spre alopecie si calvitie (caderea parului).

Matreata ia nastere pe pielea uscata si grasa a capului si se manifesta sub doua forme: forma grasa, datorata unei secretii excedente a glandelor sebacee si forma uscata, descuamarea, consecinta a unei uscari excesive a pielii capului. Scaumele respective se desprind cu usurinta si cad nealterand firul de par. Preventiv sunt necesare masuri de igiena riguroasa a pielii capului, prin spalat, periat, masaj. Periatul trebuie efectuat cu regularitate si cu blandete. Ptiriazisul, forma uscata, se intalneste mai mult la persoanele cu parul des sau cret.

Matreata poate bloca secretia glandelor sebacee, sufoca parul, putand determina caderi masive de par. Folosirea complexului de vitamine B, in special a vitaminei B, are rol important in tratamentul matretii. Matreata, fiind socotita adesea ca semn de uscaciune a parului, se combate gresit cu briantine si alte preparate grase, care nu fac decat sa agraveze situatia, dans si un aspect murdar parului.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice