TENUL SI SOARELE

Cum se impaca tenul cu soarele?


Tenul are de suferit din cauza caldurii, capatand un aspect lucios si unsuros, de aceea vara se recomanda mai putina crema, iar in functie de tipul de ten, pentru ingrijirea acestuia se recomanda:

- pentru tneul gras - treubie spalat cu apa si sapun; se folosesc masti de fructe si legume, ca porii sa nu se dilate, nu se folosesc solutii stringente; se fac vaporizari cu apa de trandafiri sau se maseaza obrazul cu gheata stropita cu lamaie, evitand astfel luciul tenului;

- pentru tenul excesiv de uscat - acesta trebuie hidratat cu infuzie de plante si se maseaza cu o crema hidratanta.

Pnetur curatirea obrazului se foloseste lapte demachiant emolient, hranitor.

Daca tenul este deshidratat, se evita cremele pe baza de mercur, precum si lotiunile alcoolice.

Machiajul din timpul verii trebuie sa fie unul minimal, sa nu va incarca fata.

Vara, avand un ten bronzat, nu trebuie neglijat machiajul. Un machiaz adecvat necesita un ruj de buze de o nuanta mai roz sau apropiata de culoarea buzelor. Se evita machiajul la plaja.

Fardul trebuie sa aiba o culoare cat mai apropiata de cea a pielii bronzate. Pleoapele e bine sa le machiem in culori pastel.

Pe timpul verii, se recomanda un fard cat mai discret, este bine sa se mearga pe asa-zisul machiaj "natural".

Dupa vacanta, cand bronzul incepe sa dispara, este bine sa folosim creme hidratante inainte de aplicarea fondului de ten.

Pentru a obtine un bronz frumos ai nevoie de vitamine, in special vitamina A. Persoanele care doar se inrosesc si nu se bronzeaza au o lipsa puternica de vitamina A in corp.

Vitamina A o intalnim in: unt proaspat, lapte, ficat, oua, morocovi, spanac, zarzare.

Lipsa vitaminei B2 conduce la o pigmanrtare defecutoasa, in locul unei bronzari frumoase.

Vitamina B2 o gasim in: legume verzi, lapte, tomate, carne, ficat, branza, iaurt.

Putin inainte si in timpul bronzarii este bine a se evita consumul de vitamina C. Vitamina C are efectul de a incetini pigmentarea pielii, deci, bronzul se va lasa asteptat.

Ai grija de tine!