CUM OBTII UN PAR SANATOS

Sfaturi pentru a avea un par sanatos


De foarte multe ori, trebuie sa recunoastem ca parul ramane pe ultimele locuri cand vine vorba de ingrijire. Nu ca nu l-am spala, doar ca multa lume crede ca o spalare pe saptamana este indeajuns pentru a avea un par frumos si sanatos.

Din pacate nu se poate; parul trebuie ingrijit ceva mai mult pentru a creste puternic, sanatos si frumos.

Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea parului:

apara-l de efectele caldurii - foloseste un produs de protectie termica inainte de a-ti usca sau indrepta parul, mai ales daca il ai ondulat sau cret. Ingredientele cu efect de protectie a parului ti-l vor proteja.

dormi pe matase - dormitul pe matase iti ajuta parul sa nu se incurce peste noapte, deoarece nu se lipeste de perna de matase la fel de tare ca de cea de bumbac;

rasuceste si taie - o metoda temporara pentru indepartarea varfurilor despicate, desi nu-i tocmai o solutie, consta in a rasuci o suvita de par pana se aleg firele degradate si despicata. Cu o pereche de foarfeci tinute vertical, taie acu atentie aceste varfuri. Vei indeparta astfel doar varfurile despicate, fara sa iei din lungimea parului.

ai grija sa nu-ti rupi parul - degradarea parului, cauzata adesea de frecarea viguroasa si de folosirea benzilor elastice care rup firul de par de la mijloc, poate fi prevenita daca ai mai multa grija; nu peria parul ud, foloseste benzi de strans parul din materiale moi si evita sa-l usuci frecandu-l de prosop; poti sa-l infasori in prosop si sa-l presezi usor, pentru a absorbi excesul de apa;

indeseste-ti parul prin masaj capilar - unul dintre semnele imbatranirii consta in rarirea podoabei capilare. Cu totii pierdem aproximativ 50-100 de fire de par in fiecare zi, dar, daca se intampla sa-ti cada mai mult de atat, fa-ti un masaj capilar - va stimula radacinile si va ajuta la cresterea parului.

pune capat despicarii firelor - varfurile despicate sunt o problema cu care se confrunta toate femeile cu marul mediu spre lung, dar acest neajuns poate fi prevenit prin tunderea la fiecare sase saptamani. Daca problema persista, foloseste o formula speciala pentru repararea varfurilor degradate. Aceste produse se aplica pe varfuri si se lasa pe par. Nu-i vor reface cu adevarat structura, dar vor diminua aspectul de par despicat. Intareste-ti parul folosind un sampon si un balsam cu efect evitalizant.

alterneaza tipurile de sampon - in loc sa folosesti permanent un sampon antimatreata, care iti usuca parul, incearca alternatic si un alt sampon, astfel incat sa poti pastra sanatatea firului de par, tinand si matreata la distanta.

pentru un par fara matreata - daca suferi de matreata sau pielea capului este iritata, incearca sa-ti tratezi parul cu ulei de arbore-de-ceai, despre care se stie ca reduce matreata cu peste 40% la cei care au aceasta problema.

combate caderea parului - parul cade mai ales in perioadele de stres si anxietate sau atunci cand regimul alimentar sufera o deteriorare. Pentru a-ti regenera parul, consuma alimente sanatoase, precum fructele si legumele si respira profund pentru a intensifica aportul de oxigen in organism.

cum sa ai un par mai des - se stie ca suplimentele de alge marine ajuta la indesirea parului datorita ingredientelor pe care le contin, care nu numai ca favorizeaza cresterea firului de par si preintampina degradarea lui din cauza expunerii de soare si la factori poluanti, ci ofera si radacinii microelementele nutritive necesare.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice