FRUMUSETEA NATURALA

REMEDII NATURALE


Daca tu insati esti convinsa ca arati bine, si ceilalti vor crede la fel. Adoptarea unei atitudini mentale pozitive si manifestarea sigurantei in comportament te vor ajuta sa emani o putere de seductie considerabila, Daca nu o simti intotdeauna, incearca sa pari ca ai incredere in tine si ca arati bine - asta poate imbunatati foarte mult perceptia celorlalti in privinta ta.

1. Nu uita de sucul de patrunjel
Sucul natural de patrunjel (sau infuzia de patrunjel) amestecat cu cantitati ergale de suc de lamaie, de portocale si coacaze negre poate fi aplicat sub forma de crema de fata preparata pentru a reduce vizibilitatea pistruilor si a celorlalte pete pigmentare. Vitamina C din patrunjel stabilizeaza productia de melanina si uniformizeaza culoarea pielii. Infuzia de patrunjel proaspat poate fi folosita si ea pentru a curata pielea de acnee.

2. Hidrateaza-te cu fructe si uleiuri
Pentru pielea extrem de uscata, solzoasa sau descuamata, cauta produse pe baza de ulei de migdale dulci, caise si fructe de padure precum murele, toate acestea formand un punch extrem de hidratant si ajutand la regenerarea tesuturilor fara sa astupe porii.

3. O masca de patrunjel
Patrunjelul este un remediu natural excelent pentru pete si puncte negre, datorita proprietatilor sale de intensificare a circulatiei. Zdrobeste firele verzi pana obtii un amestec pastos pe care sa-l folosesti ca pe o masca de fata. Lasa-l sa actioneze timp de 10-15 minute inainte de a te clati.

4. Cimbrul este foarte bun
Cimbrul contine elemente cu proprietati de purificare deosebite, inlaturaqnd impuritatile pielii si reziduurile metabolice. Distruge si bacterile, care pot cauza suparatoarea acnee, astfel incat infuzia de cimbru este o solutie perfecta pentru tratarea problemelor pielii.

5. Uleiul de emu pentru un par stralucitor
Uleiul de emu este bogat in uleiuri omega-3, care asigura stralucirea parului. Este disponibil ca supliment alimentar sau sub forma lichida, putand fi aplicat ca o masca sau ca un balsam.

6. Purifica-ti tenul cu uleiuri
In loc sa dai banii pe creme costisitoare, incearca mai degraba o solutie de curatare simpla, naturala, potrivitga indeosebi pentru pielea matura. Aplica pe fata un strat subtire de ulei de migdale sau de germeni de grau, lasa-l sa actioneze un minut, apoi indeparteaza-l cu o bucata umeda de material textil sau cu un burete natural.

7. Mizeaza pe homeopatie
Remediile homeopatice din urzica sunt derivate bine-cunoscuta planta iritana. Dar acestea nu numai ca au efecte calmanete, cu si proprietati antihistamnice, diminuand astfel in mod natural efectele reactiilor alergice.

8. Pentru o piele curata, taie zaharul din alimentatie
Zaharul, carbohidratii rafinati si grasimile saturate pot contribui la aparitia petelor. Daca te gandesti ca de vina pentru problemele pielii tale poate fi regimul alimentar, incearca un program lejer de detoxifiere pentru a-ti purifica organismul.

9. Ochi de migdala
Uleiul de migdale este un hidratant perfect de uz general. Foloseste-l pe buze si in zona gurii, ca hidratant pentru maini sau ca demachiant pentru ochi, pentru atenuarea ridurilor.

10. Pune capat mancarimii pielii cu aloe vera
Pentru cei care sufera de o deshidratare intensa a pielii sau eczemel, cremele cu un continut bogat de levanda si de aloe vera pot pune capatg mancarimii, ingredientele respective avand proprietati de calmare rapida. 

11. Trateaza petele cu schinduf
Frunzele de schindul infuzate intr-o cantitate redusa de apa si transformate in pasta pot fi folosite pentru tratarea cosurilor, a punctelor negre si a deshidratarii, daca sunt lasate sa actioneze peste noapte. Dimineata, clateste-te cu apa calda.

12. Intoarce-te la uleiuri
Uleiurile esentiale au proprietati relaxante, detoxifiante si hranitoare. Ele sunt absorbite in piele cu usurinta si nu-ti fac fata sa luceasca. Uleiul de trandafiri este cunoscut indeosebi pentru proprietatile sale calmantre si pentru faptul ca reda supletea pielii mature - maestecata intr-un ulei obisnuit numai cateva picaturi, impreuna cu putin ulei de paciuli si de muscata si aplica o cantitate mica peste noapte.

13. Uleiul de jojoba pentru parul uscat
Uleiul de jojoba are o consistenta ceroasa si este bogat in antioxidanti; va ingriji si va hrani firul de par, lasandu-l hidratat, neted si suplu. Lasa uleiul de jojoba sa actioneze peste noapte pentru un tratament in profunzime, spalandu-l dimineata cu sampon, sau cauta un balsam pe baza de ulei de jojoba. Desi derivat din plante, acest ulei de jojoba ested mai apropiat ca structura de sebumul continut de firul de par deca uleiurile vegetale obisnuite.

14. Termina ziua cu lavanda
Uleiul de lavanda are proprietati de calmare a pielii, poate ajuta la eliminarea disconfortului si a durerii si este un somnifer minunat. Inainte de culcare, incearca sa adaugi cinci sau sase picaturfi de ulei esential de lavanda in baia fierbinte, pentru a-ti asigura somnul de frumusete.

15. Mentine-ti sanatatea cu caise
Caisele sunt o sursa bogata de beta-caroten, acid folic si fier, toate acestea intretinand sanatatea pielii si ajutand la combaterea actiunii nocive a radicalilor liberi si a toxinelor din mediu si a aditivilor din alimente si produse cosmetice. Vitramina A ajuta la mentinerea nivelului de hidratare si a supletii pielii, reparand totodata celulele si tesuturile cutanate.

16. Mentine aspectul neted al pielii cu primule
Multe produse cosmetice naturale includ uleiul de primule de seara ca ingredient de baza. Acest ulei are concentratie sporita de uleiuri omega-3 si de acod gama-linoleic (GLA) despre care se considera ca ajuta la prevenirea si usurinta simptomelor de psoriazis, eczeme si altew afectiuni dermatologice. Ajuta de asemenea la mentinerea barierei de apa a pielii. Acizii grasi esentiali mentin sanatatea unghiilor si previn despicarea lor, avand totodatga rolul de a hrani scalpul si parul.

17. Inmoaie-ti pielea cu migdale
Uleiul de migdale si pudra de migdale amestecate cu apa sunt modalitati excelente de tratare a afectiunilor epidermice, datorita efectelor de usoara hidratare, calmare a terminatiilor nervoase iritate si reducere a petelor.

18. Cauta mesteacanul alb
Scoarta de mesteacan alb contine ingrediente cu efect puternic de luminozitate, despre care s-a dovedit ca actioneaza la fel de eficient si asupra pielii. Folosit cu regularitate, mesteacanul alb poate atenua petele pigmentare, ajutand la uniformizaqrea culorii pielii.

19. Sa banii pe ovaz
In loc sa arunci banii pe produse exfoliante costisitoare, cauta mai bine niste ovaz in dulapul de bucatarie. Zdrobeste-l pana il transformi in pasta si amesteca-l cu niste apa, apoi freaca-te usor cu produsul obtinut pe fata si pe gat, pentru o exfoliere de durata si o stralucire sanatoasa a pielii. Nu folosi amestecul respectiv pe pielea sensibila.

20. Fii o frumusete de tip omega-3
Uleiurile omega-3, care se gasesc in cantitati mari in pestii grasi, precum macroul, sardinele si somonul, pot fi benefice pentru piele, prin reducerea inflamatiilor si sustinerea elminarii toxinelor.

21. Racoroasa ca un castravete
Sucul de castravete este benefic pentru pielea patata, deoarece o reimprospateaza si mentine hidratata, nelasandu-o sa se usuce. Are proprietati usor astringente, putand contribui la diminuarea risetii si a umflaturilor, care fac ca impuritatile sa fie mai evidente.

22. Compune-ti o dieta organica
Unii oameni de stiinta considera ca problemele unei pieli sensibile se pot accentua din cauza aditivilor in exces, a colorantilor si a agentilor de conservare din alimente. Daca ai pielea rosie sau inflamata, incearca sa treci pe o dieta organica, consumand multe alimente naturale.

23. Trateaza eczemele cu acid linoleic
Acidul linoleic, care se gaseste in majoritatea suplimentelor alimentare, in nuci si seminte, este un acid gras omega-6 foarte eficient, care le este util suferinzilor de diferite eczeme mai mult decat uleiul de masline sau untura de peste.

24. Odihneste-te bine cu santal
Pe langa faptul de a fi un element hidratant foarte eficient, uleiul de santal ajuta la diminuarea tensiunii si la combaterea insomniei, daca se adauga cateva picaturi in apa de baie. In mod traditional, se considera ca ewste si un antidepresiv natural.

25. Bea ceai de musetel ca sa ai ochi frumosi
Daca bei ceai de musetel inainte de culcare, iti asiguri o modalitate excelenta de a reduce pungile de sub ochi. Pe langa faptul ca te ajuta sa-ti faci somnul de frumusete, iti reduce incordarea muschilor faciali, care poate favoriza formarea cearcanelor vinetii.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice