MASTI NATURALE

MASTI NATURALE PENTRU TEN, DIN LAPTE SI DERIVATE DIN LAPTE


Laptele si derivatele sale, datorita actiunii imediate si calmante sunt folosite pentru tenurile uscate ofilite, usor iritabile. Unele derivate din lapte (iaurtul, laptele batut) le putem folosi si in cazul tenurilor grase, pentru cresterea aciditatii pielii.

Iata cateva combinatii in care sunt folosite produsele lactate:

- 2 linguri de branza de vaci, 1 galbenus de ou, 10 picaturi apa oxigenata. Se amesteca branza pana se obtine o pasta, se adauga galbenusul de ou si apa oxigenata si se amesteca pana la omogenizare. Produsul obtinut se aplica pe fata si pe gat timp de 10-15 minute; se indeparteaza cu apa calduta, apoi rece. Acest amestec este folositor pentru tenul patat si pistruiat.

- 2 linguri de branza de vaci, 2 linguri miere de albine. Pasta rezultata din amestec este indicata pentru tenul ridat, sensibil, lipsit de suplete.

- 50 g branza de vaci, 1 lingurita de smantana, 1/2 lingurite sare de bucatarie. Masca este indicata tenurilor seboreice.

- 1 lingurita caimac de lapte, 2 lingurite suc de morcovi sau morcov ras, amidon sau talc, 1/2 lingurita ulei de germeni de grau. Aceasta masca este indicata tenului iritat, congestionat.

- lapte 100 g, faina 50 g, borax 1 g. Pasta cu actiune calmanta, in cazul arsurilor usoare, produse de radiatiile solare.

- lapte 500 g, bicarbonat de sodiu 1/2 lingurite. Solutia este indicata pentru spalarea zilnica a fetei dupa o ora se sterge fata cu un tampon de vata inmuiat in infuzie de musetel. Aceasta masca este indicata pentru tenul congestionat si iritat.

- lapte 100 g, fragi 200 g. Se storc fragii intr-o panza deasa, se adauga laptele. Amestecul se toarna intr-o sticla si se agita. Se obtine lapte de fragi, indicat ingrijirii tenurilor grase.

- masca cu iaurt: se aplica timp de 10 minute, de 2-3 ori pe saptamana. Este calmanta, astringenta si hranitoare si este indicata in special tenurilor seboreice si acneice.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice