MASTILE DE FATA

Va propun azi cateva sfaturi cu privire la mastile de fata.

Iata cateva principii care stau la baza alcatuirii mastilor de fata:

1. Cat mai multe oua
Mastile de fata pe baza de oua se potrivesc oricarui tip de ten. Albusul de ou batut si aplicat pe piele ii confera fermitate si o tonifica. Folosirea unui ou intreg batut are de asemenea proprietatii calmante asupra tenului. Adauga un ou in orice tip de masca pentru un tratament cosmetic de calitate.

2. Mastile au efecte antiimbatranire
In cazul unui ten matur, mastile ofera o gama intreaga de ingrediente active, cu efect antiimbatranire, care tonifica pielea si combat ridurile. De multe ori, efectele de redare a fermitatii tenului pot dura pana la cateva zile.

3. Atentie la pielea sensibila
Daca descoperi ca tenul tau reactioneaza negativ la masti, dar vrei totusi sa le folosesti, inceaqrca unele pe baza de ingrediente cu actiune mai blanda, cum ar fi musetelul si castravetele, si evita lanolina, care poate cauza reactii adverse.

4. Nu uita ca mierea combate ridurile
Mierea si faina de migdale, combinate sub forma de pasta, constituie un amestec excelent pentru tenul gras, cu efect usor abraziv, datorita proprietatilor antiseptice ale mierii si continutului ridicat de vitamine al ambelor ingrediente. Granulozitatea specifica face ca aceasta masca sa reprezinte un exfoliant extraordinar, potrivit pentru pielea sensibila.

5. Hidratarea tenului dupa aplicarea mastii
Hidrateaza-ti tenul intotdeauna imediat dupa aplicarea mastilor faciale, in afara cazurilor in care masca este un produs care trebuie sa ramana pe fata, iar atunci surplusul se indeparteaza prin stergere. Dupa ce ai inlaturat celulele moarte si ti s-au deschis porii, crema hidratanta se va absorbi mai bine in piele si va avea efecte extrem de benefice.

6. Curata tenul si apoi aplica masca
Asa cum nu te apuci sa lustruiesti parchetul murdar, la fel, nu-ti aplici o masca pe un ten necuratat. Vei beneficia din plin de actiunea unei masti doar daca o aplici pe un ten curatat in prealabil, ceea ce va face ca pielea sa absoarba mai mult din ingredientele care intra in compoenenta mastii.

7. Indeparteaza atent masca
Daca nu ti-ai exfoliat pielea inainte de a folosi masca, finalizeaza operatiunea stergandu-te pe fata cu o tesatura moale, umezita, in miscari circulare. Aceasta va avea efectul unui exfoliant delicat si va face ca pielea ta sa ramana mai stralucitoare si mai luminoasa. In orice caz, in etapa respectiva nu este recomandat sa folosesati un burete aspru sau un produs cu efect exfoliant, ca sa nu-ti zgarii pielea.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice