TEN PERFECT OBTINUT ACASA

Frumusete la noi acasa. Ai grija de tenul tau, fara sa dai bani la cosmetician.


Cel mai important lucru pentru obtinerea unui ten perfect si pentru sanatate, in general, este mentinerea curateniei, in jurul nostru si a corpului, in special. Dusurile dese, dimineata si seara curata pielea corpului de trasnpiratiei, de praf si de particulele nocive adunate in timpu zilei, asigurandu-i  functia de respiratie suplimentara, exercitata de pori.

Seara si dimineata fata se curata cu un lapte demachiant, aplicat cu degetele, prin masaj usor, circular si curatat apoi cu un mic tampon. Pentru o piele curata, operatia se repeta de doua ori. Se aplica apoi pe fata o lotiune tonica, iar o data pe saptamana, pentru tenul gras, sau o data la doua saptamani pentru tenul normal, se face o curatire in profunzime, cu ajutorul baii de aburi. In apa clocotita se adauga un decoct din floare de musetel sau de tei.

Pe fata perfect curata, dupa baia de aburi, se aplica o masca ce atenueaza ridurile, da pielii stralucire, o descongestioneaza. In asemenea situatii, (cosmetica la domiciliu, cosmetica ieftina) sunt foarte bune mastile pe baza de ou pentru toate tenurule normale sau uscate. Mastile pe baza de miere sunt folosite de persoanele cu ten normal si gras, iar cele pe baza de albus sunt destinate persoanelor cu tenul gras, cu porii deschisi sau care se deschid usor. Persoanele cu tenul deshidratat vor alege mastile pe baza de fructe.

Saptamanal este bine sa curatam tenul de celulele moarte, folosind produse cu efect de peeling. Aceasta gama de produse de peeling trebuie sa fie alcatuita din cel putin doua componente - o lotiune si o crema. Cu ajutorul unui tampon se aplica lotiunea pe tenul curatat si demachiat, dupa actionarea acestei lotiuni, se acopera tenul cu un strat subtire de crema, evitandu-se zona ochilor si a gurii. Aceasta se lasa maximum 15 minute, dupa care fata se maseaza prin miscari circulare, indepartandu-se in acest mod celulele moarte. In acelasi timp se asigura si curatirea tenului de impuritati. Aceasta operatie poarta numele in cosmetica de "operatie de peeling". Dupa efectuarea operatiei de peeling este bine sa se aplice pe fata, pe gat, pe decolteu o masca, potrivita pentru tipul de ten pe care- aveti. Aplicarea mastii poate sa se faca a doua zi dupa operatia de peeling, sau chiar la o saptamana.

Prepararea mastilor se face simplu, prin amestecarea ingredientelor intr-un castron de portelan (nu din metal). Compozitia obtinuta se aplica numai pe tenul curat.

Oata cateva masti bune pentru diverse tipuri de tenuri:

Masca pentru tenul gras: o lingurita miere de albina, un galbenus de oua, 10 picaturi suc de portocale;

Masca pentru tenul gras: un albus de ou, jumatate lingurita miere de albine, 10 picaturi zeama de lamaie;

Masca pentru ten normal: o lingurita miere de albine, 5 grame extract de polen, 10 picaturi suc de rosii;

Masca nutritiva pentru ten uscat si normal: 1 g laptisor de masca liofilizat, 10 g drojdie de bere, un galbenus de oua.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice