Obisnuiti sa va fardati? Cum obtii un machiaj perfect?
Machiajul poate fi o sabie cu doua taisuri, in sensul ca ori ne infrumuseteaza, dand figurii acea stralucire atat de dorita, ori ne urateste sau ne da un aspect ridicol.
Evident, inainte de orice machiaj trebuie sa incercam oglinda, sa ne gasim stilul propriu, sa ne asortam culorile, sa testam diverse variante si sa ne oprim asupra variantei de machiaj ce ne avantajeaza cel mai bine. Nu strica sa cereti parerile celor din jur despre felul cum va machiati.
Greseli cu privire la machiaj nu fac doar fetele tinere, care isi aplica pe ochii o cantitate mare de fard. Erori intalnim si la femeile mature, care cauta mereu solutii diferite si nu se decid. Erori fac si femeile trecute bine de prima tinerete, cele care doresc sa apara tinere, sa se infrumuseteze, sa nu-si arata varsta si de cele mai multe ori obtin doar un fard strident care inspira cel mult un zambet. Greselile cele mai des intalnite sunt de genul opozitiei intre ten si fard, dupa cum brunetele folosesc farduri deschise, iar blondele farduri inchise, efectul de machiaj este unul artificial, iar daca la fetele tinere acest efect chiar daca e strident nu este foarte deranjant avand in vedere prospetimea si frumusetea adecvata varstei, la femeile mature aceasta opozitie, acest contrast intre farduri si culoarea tenului este deranjant, uneori mai mult decat ridicol.
Fardurile urmaresc sa scoata in evidenta frumusetea trasaturilor, de aceea este bine sa ne cunoastem foarte bine trasaturile si sa nu ne minim in fata oglinzii, cel putin nu prea mult. Fardul trebuie sa estompeze anumite imperfectiuni si sa dea stralucirea si frumusetea perfectiunii si sa scoata in valoare interiorul prin cele mai alese trasaturi ale noastre, stiute doar de noi.
Unele femei, desi ar avea nevoie, nu se fardeaza, invocand lipsa de timp sau nepriceperea. Oricine isi poate insusi regulile esentiale ale unui machiaj discret, care sa-i scoata in evidenta calitatile naturale.
Nu exista o regula generala pentru alegerea fardurilor. Trebuie ca acestea sa fie farduri de calitate, sa fie adecvate pielii, sa fie in armonie cu nuanta parului, a ochilor, a toaletei si sa fie folosite cu discretie si dexteritate.
A ne machia in seamna si a ne pune in valoare personalitatea. Retetele si indicatiile generale de ingrijire si machiaj trebuie adaptate cazului particular si fiecarei situatii. Fardul discret realizeaza un efect estetic placut, dand o aparenta ingrijita si o prospetime tinereasca.
Unele farduri au si rol protector, fiind creme colorate, care previn uscarea pielii.
Pentru a obtine un machiaj perfect, trebuie sa tinem cont de urmatorii factori:
- tipul de piele, in vederea alegerii produselor de machiaj;
- forma obrazului - oval, rotund, prelung, patrat, etc;
- forma ochilor;
- alegerea nuantelor de fard se face in functie de culoarea ochilor, a tenului, a parului, a imbracamintei;
- vara se vor folosi farduri protectoare hidratante, spre deosebire de anotimul rece cand se vor folosi farduri grase;
- machiajul de zi va fi mai putin intens decat cel de seara, intrucat lumina artificiala modifica nuantele machiajului;
- machiajul trebuie adaptat varstei.
Ai grija de tine!