CASTRAVETE VERSUS PISTRUI

Sucul de castravete indeparteaza pistruii


Desi pentru unii sunt sic, chiar sexi, pentru altii pistrui sunt o obsesie si nu scapa nicio ocazie pentru a-i inaltura.

Iata cateva combinatii pe baza de castravete ce va pot fi de folos in indepartarea pistruilor.

- Urmatoarea masca se potriveste pentru orice tip de piele: doua linguri de branza de vaci, o lingura de lapte, o lingurita de ulei de floarea-soarelui, un castravete dat pe razatoare, putin patrunjel. Pasta obtinuta se intinde pe fata pentru 15-20 de minute, apoi se inlatura cu apa calda; dupa aceasta procedura se limpezeste fata cu apa rece.

- Pentru orice tip de ten este indicata o masca de legume combinate: se curata de coaja un castravete, apoi se aplica pe fata si pe git pentru 3-5 minute; dupa aceasta procedura pe fata se pune un morcov dat pe razatoare amestecat cu un galbenus de ou (procedura dureaza 20 de minute); masca se spala cu apa calduta, iar apoi cu apa rece.

- In cazul pielii palide si ofilite se pregateste o masca cu castravete: se amesteca o lingura de miere cu un castravete dat pe razatoare; se aplica masca pentru 20-25 de minute, apoi se spala cu un decoct din petale de trandafir.

- Persoanelor care transpira foarte mult li se recomanda sa isi maseze de citeva ori fata cu o bucata de castravete proaspat.

- Pe locurile unde se formeaza mai repede ridurile, in jurul gurii, se pot pune bucatele de castravete congelat.

- Pistruii pot fi indepartati sau facuti mai putin vizibili daca de citeva ori pe zi se spala fata cu suc proaspat de castravete, dar si cu tinctura de hrean in otet.

- Daca din cauza soarelui va apar pete pigmentate, pistrui, frectionati-va seara fata cu o bucata de castravete, apoi ungeti-va cu iaurt. In afara de aceasta, sucul de castravete improspateaza pielea, iar iaurtul si laptele proaspat pastreaza pielea catifelata.

Ai grija de tina!

CUM OBTII UN PAR SANATOS

Sfaturi pentru a avea un par sanatos


De foarte multe ori, trebuie sa recunoastem ca parul ramane pe ultimele locuri cand vine vorba de ingrijire. Nu ca nu l-am spala, doar ca multa lume crede ca o spalare pe saptamana este indeajuns pentru a avea un par frumos si sanatos.

Din pacate nu se poate; parul trebuie ingrijit ceva mai mult pentru a creste puternic, sanatos si frumos.

Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea parului:

apara-l de efectele caldurii - foloseste un produs de protectie termica inainte de a-ti usca sau indrepta parul, mai ales daca il ai ondulat sau cret. Ingredientele cu efect de protectie a parului ti-l vor proteja.

dormi pe matase - dormitul pe matase iti ajuta parul sa nu se incurce peste noapte, deoarece nu se lipeste de perna de matase la fel de tare ca de cea de bumbac;

rasuceste si taie - o metoda temporara pentru indepartarea varfurilor despicate, desi nu-i tocmai o solutie, consta in a rasuci o suvita de par pana se aleg firele degradate si despicata. Cu o pereche de foarfeci tinute vertical, taie acu atentie aceste varfuri. Vei indeparta astfel doar varfurile despicate, fara sa iei din lungimea parului.

ai grija sa nu-ti rupi parul - degradarea parului, cauzata adesea de frecarea viguroasa si de folosirea benzilor elastice care rup firul de par de la mijloc, poate fi prevenita daca ai mai multa grija; nu peria parul ud, foloseste benzi de strans parul din materiale moi si evita sa-l usuci frecandu-l de prosop; poti sa-l infasori in prosop si sa-l presezi usor, pentru a absorbi excesul de apa;

indeseste-ti parul prin masaj capilar - unul dintre semnele imbatranirii consta in rarirea podoabei capilare. Cu totii pierdem aproximativ 50-100 de fire de par in fiecare zi, dar, daca se intampla sa-ti cada mai mult de atat, fa-ti un masaj capilar - va stimula radacinile si va ajuta la cresterea parului.

pune capat despicarii firelor - varfurile despicate sunt o problema cu care se confrunta toate femeile cu marul mediu spre lung, dar acest neajuns poate fi prevenit prin tunderea la fiecare sase saptamani. Daca problema persista, foloseste o formula speciala pentru repararea varfurilor degradate. Aceste produse se aplica pe varfuri si se lasa pe par. Nu-i vor reface cu adevarat structura, dar vor diminua aspectul de par despicat. Intareste-ti parul folosind un sampon si un balsam cu efect evitalizant.

alterneaza tipurile de sampon - in loc sa folosesti permanent un sampon antimatreata, care iti usuca parul, incearca alternatic si un alt sampon, astfel incat sa poti pastra sanatatea firului de par, tinand si matreata la distanta.

pentru un par fara matreata - daca suferi de matreata sau pielea capului este iritata, incearca sa-ti tratezi parul cu ulei de arbore-de-ceai, despre care se stie ca reduce matreata cu peste 40% la cei care au aceasta problema.

combate caderea parului - parul cade mai ales in perioadele de stres si anxietate sau atunci cand regimul alimentar sufera o deteriorare. Pentru a-ti regenera parul, consuma alimente sanatoase, precum fructele si legumele si respira profund pentru a intensifica aportul de oxigen in organism.

cum sa ai un par mai des - se stie ca suplimentele de alge marine ajuta la indesirea parului datorita ingredientelor pe care le contin, care nu numai ca favorizeaza cresterea firului de par si preintampina degradarea lui din cauza expunerii de soare si la factori poluanti, ci ofera si radacinii microelementele nutritive necesare.

Ai grija de tine!

CUM SCAP DE MATREATA?

Afla cum poti scapa de matreata


Natural, stratul superficial al epidermei se cojeste. Uneori aceasta cojire devine anormala, formand adevarate scuame uscate, fine, de culoare cenusie sau maronie. Acesta este pitiriazusul simplu, o boala ce este insotita uneori de mancarime, alteori de roseata.

Cauzele aparitiei matretei pot fi: alimentatia, metabolismul grasimilor, tulburari digestive, anumite stari nervoase-depresive, functionarea defectuasa a glandelos sebacee. Netratarea matretei prin ntratarea seboreei, evolueaza spre alopecie si calvitie (caderea parului).

Matreata ia nastere pe pielea uscata si grasa a capului si se manifesta sub doua forme: forma grasa, datorata unei secretii excedente a glandelor sebacee si forma uscata, descuamarea, consecinta a unei uscari excesive a pielii capului. Scaumele respective se desprind cu usurinta si cad nealterand firul de par. Preventiv sunt necesare masuri de igiena riguroasa a pielii capului, prin spalat, periat, masaj. Periatul trebuie efectuat cu regularitate si cu blandete. Ptiriazisul, forma uscata, se intalneste mai mult la persoanele cu parul des sau cret.

Matreata poate bloca secretia glandelor sebacee, sufoca parul, putand determina caderi masive de par. Folosirea complexului de vitamine B, in special a vitaminei B, are rol important in tratamentul matretii. Matreata, fiind socotita adesea ca semn de uscaciune a parului, se combate gresit cu briantine si alte preparate grase, care nu fac decat sa agraveze situatia, dans si un aspect murdar parului.

Ai grija de tine!

TENUL SI SOARELE

Cum se impaca tenul cu soarele?


Tenul are de suferit din cauza caldurii, capatand un aspect lucios si unsuros, de aceea vara se recomanda mai putina crema, iar in functie de tipul de ten, pentru ingrijirea acestuia se recomanda:

- pentru tneul gras - treubie spalat cu apa si sapun; se folosesc masti de fructe si legume, ca porii sa nu se dilate, nu se folosesc solutii stringente; se fac vaporizari cu apa de trandafiri sau se maseaza obrazul cu gheata stropita cu lamaie, evitand astfel luciul tenului;

- pentru tenul excesiv de uscat - acesta trebuie hidratat cu infuzie de plante si se maseaza cu o crema hidratanta.

Pnetur curatirea obrazului se foloseste lapte demachiant emolient, hranitor.

Daca tenul este deshidratat, se evita cremele pe baza de mercur, precum si lotiunile alcoolice.

Machiajul din timpul verii trebuie sa fie unul minimal, sa nu va incarca fata.

Vara, avand un ten bronzat, nu trebuie neglijat machiajul. Un machiaz adecvat necesita un ruj de buze de o nuanta mai roz sau apropiata de culoarea buzelor. Se evita machiajul la plaja.

Fardul trebuie sa aiba o culoare cat mai apropiata de cea a pielii bronzate. Pleoapele e bine sa le machiem in culori pastel.

Pe timpul verii, se recomanda un fard cat mai discret, este bine sa se mearga pe asa-zisul machiaj "natural".

Dupa vacanta, cand bronzul incepe sa dispara, este bine sa folosim creme hidratante inainte de aplicarea fondului de ten.

Pentru a obtine un bronz frumos ai nevoie de vitamine, in special vitamina A. Persoanele care doar se inrosesc si nu se bronzeaza au o lipsa puternica de vitamina A in corp.

Vitamina A o intalnim in: unt proaspat, lapte, ficat, oua, morocovi, spanac, zarzare.

Lipsa vitaminei B2 conduce la o pigmanrtare defecutoasa, in locul unei bronzari frumoase.

Vitamina B2 o gasim in: legume verzi, lapte, tomate, carne, ficat, branza, iaurt.

Putin inainte si in timpul bronzarii este bine a se evita consumul de vitamina C. Vitamina C are efectul de a incetini pigmentarea pielii, deci, bronzul se va lasa asteptat.

Ai grija de tine!

VOPSIREA PARULUI

Stim sa ne vopsim parul?


Schimbarea culorii parului are uneori si consecinte neplacute, fapt ce ar trebui sa ne determine mai multa grija in privinta procesului de vopsire.

Primul pas ce trebuie executat inainte de inceperea aplicarii vopselei de par este acela de a efectua un test de intrebuintare, aplicand vopseaua pe o suvita si verificand daca in timp de 48 de ore suntem multumite de culoare si efect. Acest prim pas este valabil in general atunci cand vrem sa riscam cu niste culori extravagante sau cand vrem sa trecm brusc la o culoare nescunoscuta sau in total contrast cu parul nostru natural.

Nu trebuie sa va vopsiti parul cand sunteti obosite sau anemice, ori in vreo stare de depresie, stari de sensibilitate ce pot dauna grav parului in conditiile aplicarii vopselei.

Trebuie sa urmati pas cu pas algoritmi de aplicare din instructiunile flaconului de vopsea si sa nu incercati cine stie ce combinatii care par interesante.

Folositi dupa aplicare balsamul ce vine usual cu vopseaua de par, daca nu achizitionati-va unul, sa fie regenerator.

Dupa ce ati aplicat vopseaua pe par, curatati-va bine pielea din jurul capul cu un tampon umed, nu lasati sa se usuce caci culoarea iese greu din piele.

Primele 2-3 spala, dupa vopsit, clatiti-va abundent cu apa calduta dupa spalarea cu sampon, aplicati un balsam regenerator, iar la final sa faceti o ultima clatire cu apa usor rece. Parul va capata forta si stralucire.

Ai grija de tine!

MASTILE VERII

Masti pentru ten realizate in casa din fructe de sezon


Cea mai buna ingrijire pentru ten si pentru organism in general o obtii din produse naturale, preparate in casa, fara adaos chimis sau trecute prin alte procese ce reduc potentialul natural de minerale si vitamine al fructelor si legumelor.

Dupa o zi lunga de munca sau dupa o saptamana grea, te poti rasfata in weekend cu o masca regiranta si relaxanta realizata din fructe proaspete de sezon: caise, piersici, pepene. De asemenea, poti folosi si legumele de sezon: castravete, morcov, etc.

Iata cateva combinatii perfecte pentru ten:

1. masca de fata cu caise, miere si smantana: zdrobiti doua caise bine coapte si amestecati cu o lingura de miere si una de smantana; curatati-va bine tenul inainte de aplicare, dupa care aveti rabdare cu aceasta masca cca. 10 minute; clatiti cu apa calduta si hidratati-va tenul cu o crema usoara; nu folositi dupa masca crema antirid sau alte creme cu actiuni antiimbatranire;

2. masca de fata cu castravete si iaurt: zdrobiti un castravete si amestecati cu doua linguri de iaurt (un iaurt mai gras); tineti masca timp de 10-15 minute; veti obtine o curatire excelenta a tenului si o revigorare substantiala;

3. masca de fata cu pepene, miere si ou; cca. 2-3 linguri de pepene rosu zdrobit, amestecat cu o lingura de miere si un albus batut spuma; masca se tine cca 5-10 minute, pana simtiti ca se strange pielea; curatati cu apa calduta.

Va spun un secret, este bine sa va puneti imaginatia la incercare cand vine vorba de masca pentru ten. Trebuie sa tineti cont de cateva mici amanunte ca sa nu gresiti: sa nu folositi produse acide (de exemplu rosii) sau daca le folositi, nu stati mult timp cu masca pe fata.

Ai grija de tine!

SAREA DE BAIE

Baile cu sare de baie


Esti intr-o dispozitie proasta, esti obosit, nu ai chef de nimic, esti intr-o stare psihica proasta? Apeleaza la sarurile de baie. Sunt revigoranta si-ti pot schimba tonusul fizic si pshic.

De foarte multe ori coirpul nostru simte lipsa vitaminelor si a mineralelor, motiv pentru care orice mic antren cu astfel de substante poate determina o imbunatarile imediata a starii metabolice generale.

ste cunoscut faptul ca pielea este un absorbant excelent. Beneficiaza de efectele pozitive ale unei bai cu sare de baie - o piele bine hidratata, fina si catifelata, un plus de sanatate si relaxare totala - si te asiguram ca nu vei regreta!

Baile cu sare au un efect purificator asupra organismului determinand o intensa alimentare a pielii cu sange, favorizand in aceleasi timp si metabolismul. Pentru buna functionare a organismului avem nevoie de minerale. Aceste minerale de obicei ajung in organismul nostru prin alimentatie. Baile cu sare ajuta la o absorbtia acestor minerale prin piele. In plus, uleiurile volatile care intra in compozitia sarii de baie au efect de aromoterapie, ajutand la relaxarea si revigorarea organismului.

Baile cu sare sunt cunoscute ca si un tratament traditional.

Sarea de baie isi exercita efectele benefice asupra mai multor aspecte ale sanatatii: calmează sistemul nervos, elimina starea de incordare, restabileste echilibrul in organism. Baile cu sare favorizeaza metabolismul si inlatura cele mai diverse dureri, avand efecte calmante. Prin proprietatile sale, sarea de baie alunga insomniile, ajuta la respiratia pielii, fiind in acelasi timp aplicata cu eficienta in combaterea racelii si a altor boli, avand efecte dezinfectante si antiinflamatorii, stimuland in acelasi timp si circulatia sanguina.

Iata cate din produsele - saruri de baie

Saruri detox relaxing BIO
Stimuleaza oxigenarea si circulatia periferica, elimina congestia, au efect sudorific, redau pielii elasticitatea si asigura o stare de bine a corpului si spiritului.
Pret    28.00 lei

Saruri de baie BIO
Reduc procesul inflamator (durerea), stimuleaza oxigenarea, protejeaza de raceli si gripe, are efect general decongestiv.
Pret    14.00 lei
  
Saruri de slabit BIO
Actioneaza asupra tesutului adipos, confera fermitate musculaturii, stimuleaza oxigenarea si circulatia periferica, elimina congestia, alunga celulita.
Pret    14.50 lei
 
Sare de baie cu grapefruit si geranium - Soap Mill
Sarea de baie de la Marea Moarta cu grapefruit si geranium este recomandata dupa efort fizic prelungit, in cazul aparitiei crampelor musculare sau in stari de oboseala.
Pret    13.00 lei

Sare de baie cu eucalipt, lavanda si tea tree - Soap Mill
Sarea de baie de la Marea Moarta cu eucalipt, lavanda si tea tree este benefica in cazul extremitatilor reci sau degeraturilor.
Pret    13.00 lei

Sare de baie cu grapefruit si lamaie - Soap Mill
Sarea de baie de la Marea Moarta cu grapefruit si lamaie are proprietati revigorante.
Pret    13.00 lei

Sare de baie cu lavanda si patchouli - Soap Mill
Sarea de baie de la Marea Moarta cu lavanda si patchouli este excelenta pentru calmare si relaxare.
Pret    13.00 lei

Sare de baie cu grapefruit si eucalipt - Soap Mill
Sarea de baie de la Marea Moarta cu ulei esential de grapefruit si ulei esential de eucalipt curata si exfoliaza pielea.
Pret    13.00 lei

Toate aceste saruri de baie, le puteti gasi pe site-ul http://www.icosmetice.ro.

COSMETICE ONLINE

Pot sa apelez la cosmeticele online? Sunt sigure?


Cosmeticele sunt un segment aparte de piata, cu o dezvoltare mai mult decat impresionanta in online. Sunt foarte multe magazine online ce practica comertul cu cosmetice, multe dintre aceste magazine sunt nesigure, deci, trebuie sa fiti foarte atenti la ofertele de cosmetice online.

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca magazinul online pe care il vizitati are vreo legatura cu brandul caruia ii poarta numele. In al doilea rand, brandul caruia ii apartine trebuie sa fie unul cunoscut si de incredere. Nu este sigur sa achizitionati cosmetice online de pe site-uri obscure, cu nume si mai obscure.

Cosmeticele, desi la prima vedere, nu par niste produse periculoase, pot fi. Imaginati-va ca achizitionati un produs expirat de cativa ani buni, fapt ce determina o schimbare chimica in produs si poate sa va dauneze grav sanatatii. Apoi, mai sunt produsele cosmetice contrafacute, multe regasindu-se pe diverse magazine online ce comercializeaza cosmetice.

Deci, orice achizitie veti face in mediul online, asigurati-va ca cunoasteti numele produsului pe care-l cumparati si nu va lasati pacaliti de cosmetice ieftin vandute online. S-ar putea ca acel leu in minus sa va strice sanatatea.

Ai grija de tine!

PRODUSE GEROCOSSEN

Ce stim despre produsele Gerocossen?


GEROCOSSEN, este una din cele mai mari firme producatoare de cosmetice din Romania.

GEROCOSSEN ofera consumatorilor linii complete de produse pentru ingrijirea si infrumusetarea tenului si parului, in formule unice, cu principii active naturale extrase din plante, flori si cereale, cunoscute pentru proprietatile lor miraculoase in cosmetica, in asociere cu ingrediente cosmetice moderne, cu proprietati deosebite de ingrijire si infrumusetare.

Gerocossen prezinta numeroase linii din domeniul cosmeticii:

Linia GEROCOSSEN EUROPEAN SKIN CARE PRODUCTS cuprinde cosmetice pentru ingrijirea si infrumusetarea tuturor tipurilor de ten

Linia GEROCOSSEN NATURAL cuprinde cosmetice pentru infrumusetarea, hidratarea si protejarea tenului, fiind realizate pe baza de miere, Aloe vera, vitamina A, vitamina C si coenzima Q10, putand asigura ingrijirea fiecarui tip de ten.

Linia GEROCOSSEN HYDRAFERM - Formula antirid cuprinde cosmetice realizate pe baza unui complex pretios din ulei de masline si derivati ai acestuia

Linia GEROCOSSEN HYDRAFERM - Formula hidratanta cuprinde cosmetice realizate pe baza unui complex pretios din masline in asociere cu acidul hialuronic

Linia GEROCOSSEN PURE SKIN - sistem purificator in trei etape, cuprinde produsele Lotiune purificatoare, Gel antiacneic, Crema stop-sebum, menite sa curete tenul de impuritati si exces de sebum, sa combata acneea si sa hidrateze pielea.

Linia GEROCOSSEN pentru ingrijirea si infrumusetarea parului.

GEROCOSSEN Activa Plant Sampoane si balsamuri pentru par pe baza de urzica, mesteacan, musetel, arnica, salvie, proteine din grau si keratina, particularizate pentru fiecare tip de par.

GEROCOSSEN Vopsea permananta de par, disponibila in 24 de nuante, avand calitati deosebite: vopseste in culori durabile, incredibil de frumoase si protejeaza in acelasi timp parul.

GEROCOSSEN COLOR Plus - Vopsea crema permanenta, cu ulei de avocado, keratina si vitamina C.
Masca pentru par - uscat si deteriorat, cu miere, Aloe vera si provitamina B5;
Masca pentru par - degradat sau subtire, cu miere, ulei de masline si provitamina B5;
Gel pentru par - cu fixare puternica si volum, cu provitamina B5;
Gel pentru par - cu fixare puternica si aspect umed, cu provitamina B5

Linia GEROCOSSEN - cosmetice pentru barbati.

GEROCOSSEN FOR MEN Lotiuni dupa ras in note de parfum moderne, iar pentru barbatii cu piele sensibila si pentru sezonul rece balsam dupa ras.

GEROCOSSEN Manly Sampon colorant, destinat in exclusivitate barbatilor cu par grizonat.

Linia GEROCOSSEN pentru protectie solara

Liniile GEROCOSSEN si EL SOL pentru protectie cuprind cosmetice pe baza de filtre fotostabile UVA/UVB si extracte de plante ce protejeaza eficient pielea pe durata expunerii la soare si permit obtinerea unui bronz uniform.

Linia GEROCOSSEN - Cosmetice pentru corp - cuprinde:
- GEROCOSSEN - Produse pentru depilare,
- GEROCOSSEN ACTIV - Produse pentru ingrijirea corpului
- GEROCOSSEN HERBALS - Gel de dus si Unt de corp
- GEROCOSSEN SUMMER SKIN - Lapte de corp pentru bronzare progresiva
- GEROCOSSEN SUPLESS - Produse anticelulita

Linia GEROCOSSEN BABY - Cosmetice pentru copii

Contact:
Adresa: GEROCOSSEN SRL.
Bdul. Dimitrie Pompei nr.9, sector 2
Bucuresti, ROMANIA
Tel.: 0040-21-242.02.71
0040-21-243.19.65
0040-21-243.19.66
Fax: 0040-21-242.08.67
E-mail:
gerocossen@gerocossen.ro
marketing@gerocossen.ro
export@gerocossen.ro
vanzari@gerocossen.ro
cercetare@gerocossen.ro
Website: Gerocossen

Ai grija de tine!

MASCA DE FATA CU PIERSICI

Piersica - element natural pentru o piele fina, catifelata


Suntem in plin-sezonul fructelor proaspete si inmiresmate. Pietele ne imbie sa alegem cele mai colorate si parfumate fructe.

Piersicile sunt printre cele mai apetisante fructe de sezon, preferate de multi dintre noi. Sunt putin cei carora sa nu le placa piersicile.

Piersica ne poate oferi o catifelare deosebita a pielii, motiv pentru care mastile pe baza de piersici sunt folosite destul de se, atat in produsele din comert cat si in mastile naturale, confectionate de noi acasa. 

Masca pe baza de piersici se foloseste pentru catifelarea pielii. Ai nevoie de o piersica de marime medie, bine coapta, pe care sa o pasezi, si de un galbenus de ou. Amesteca bine ingredientele, aplica pe fata timp de 20 minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta.

Sucul de piersici inchide porii, iar vitaminele si mineralele din fruct hranesc tenul si ii confera luminozitate.

Piersica este fructul ideal pentru persoanele cu ten gras. Asadar puteti pregatiti un amestec dintr-o piersica si un galbenus de ou, pentru a oferi tenului luminozitate. In plus, masca pe baza de piersici este benefica pentru a inchide porii.

Pentru a realiza acest tratament facial, se recomanda o piersica bine coapta care se amesteca cu galbenusul de ou pana se obtine o pasta omogena. Amestecul obtinut se aplica pe fata si se lasa se actioneze timp de 20 de minute, apoi se indeparteaza cu apa calduta.

Ai grija de tine!

UTILIZAREA MUSETELULUI IN CURATIREA TENULUI

Curatarea tenului cu musetel


Probabil ca multe dintre dumneavoastra stiu despre beneficiile musestelului asupra sanatatii. De la utilizarea interna, sub forma de ceaiuri, la creme, infuzii si alte preparate pentru uz extern, musetelul este o binefacere pe care nu trebuie s-o ratam.

Avand in vedere ca suntem in senzonul in care e bine sa ne aprovizionam cu musetel pentru iarna, va propun astazi o metoda simpla de curatare a tenului, utilizand infuzia de musetel.

Luati cca. 50 de grame de musetel si-l adaugati in 2 litri de apa fierbinte (clocotita). Lasati sa se odihneasca cca. 4-5 minute.

Inainte de curatarea tenului, spalati-va si curatati-va bine fata. Puneti infuzia de musetel intr-un lighenas peste care va asezati cu fata (la o distanta care sa nu va arda) si apoi, va puneti peste cap un prosop mare curat.

Stati in aburii de musetel 10-15 minute. Apoi cu un tampon cu demachiant va curatiti bine tenul. Aplicati o crema hidratanta si linistitoare. Cand ma gandesc la crema linistitoare ma gandesc la cremele fara actiune antirid sau alte asemenea actiuni.

Acest tratament este folositor pentru tenurile uscate, seboreice, palide si iritate. 

Principalii componenti identificati in florile de musetel sunt: glucide, lipide, uleiurile volatile (0,5 %), glucozidele, aminoacizi, colina, steroli si mucilagii. In florile de musetel au mai fost identificate urmatoarele substante: sesquiterpene, cumarine, acizi grasi, acizi fenolici, si vitamine (acid ascorbic (30 mg/ 100 g), tiamina (1,0 mg/ 100 g), niacina, acid nicotinic).

Nu uitati sa mergeti in piata si sa va cumparati musetel pentru iarna.

Ai grija de tine!
1001%20Cosmetice